Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V Taliansku otvorili najhlbší bazén na svete: Tu jedinečnú krásu musíte vidieť!

Obrí bazén ponúka plošiny v rôznych hĺbkach či plytkú časť vyhradenú pre nepotápačov Zobraziť galériu (3)
Obrí bazén ponúka plošiny v rôznych hĺbkach či plytkú časť vyhradenú pre nepotápačov (Zdroj: y-40.com)

PADOVA - Taký hlboký bazén mená nikto na svete. V Taliansku cez víkend sprístupnili verejnosti megabazén Y-40 hlboký 40 metrov, čo sa dá priprovnať k výške 12-poschodového paneláku.

Bazén stojí v mestečku Montegrotto Terme asi 15 kilometrov od Padovy. Pôsobí doslova ako magnet pre potápačov, ktorí doteraz za podobnými podmienkami museli cestovať do belgického Bruselu. Tamojší bazén Nemo 33, ktorého názov prezrádza aj maximálnu hĺbku, držal rekord niekoľko rokov. A o návštevníkov rozhodne núdzu nemali. Veď takú viditeľnosť si potápači nemôžu užiť ani v mnohých moriach. Okrem potápačov s dýchacími prístrojmi si na svoje prídu aj nadšenci freedivingu.

V Taliansku otvorili najhlbší
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: y-40.com)

Do bazéna Y-40 si pritom ani nemusia obliekať neoprénové obleky. Stavbu so 4300 kubickými metrami vody totiž napája termálny prameň a udržiavajú v ňom stálu teplotu 32 až 34 stupňov Celzia. Hlavný architect Emanuele Boaretto ju zakomponoval ako súčasť štvorhviezdičkového kúpelného hotela Terme Millepini.

V Taliansku otvorili najhlbší
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: y-40.com)

Medzi ponúkanými službami sú samozrejme aj potápačské kurzy ako pre rekreačné, tak i technické potápanie. K dispozícii sú totiž aj štyri umelé jaskyne pre výcvik jaskynných potápačov. A ak sa hlbokej vody bojíte, môžete sa na dno najväčšieho bazéna na svete aspoň pozerať z kaviarne s presklenými stenami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu