Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mrazivý príbeh: Hacker sa nabúral do detského monitoru a terorizoval bábätko!

Emmu sledoval neznámy hacker Zobraziť galériu (3)
Emmu sledoval neznámy hacker (Zdroj: FOX19, Facebook)

CINCINNATTI - Manželský pár z amerického Ohia zažil nedávno v noci poriadny šok. Zobudil sa totiž na to, ako nejaký hlas kričí na ich dcéru. Neskôr s hrôzou zistili, že sa niekto nabúral do elektronického monitoru a sledoval, ako ich dieťa spí.

"Znelo to ako mužský hlas. Ale spala som a nebola som si istá, či sa mi to iba nesníva," povedal Heather Schracková televízii FOX19. Nato sa už zobudil už aj jej manžel a okamžite išiel ich desaťmesačnú dcéru skontrolovať.

Emma pokojne spala, ale kamera v izbe sa hýbala, napriek tomu, že reaguje len na pohyb dieťaťa, alebo keď je niekto iný v miestnosti. Zrazu sa opäť ozval neznámy hlas a začal kričať: "Zobuď sa dieťatko, zobuď sa!" Kamera sa vzápätí otočila na dieťa, potom na jeho otca a hlas z monitora mu začal nadávať a kričať po ňom rôzne obscénnosti. Adam preto hneď kameru radšej odpojil.

Mrazivý príbeh: Hacker sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOX19, Facebook)

Technici neskôr zistili, že sa niekto nabúral do detského monitoru. Podľa nich ide momentálne o jeden z najľahších virtuálnych spôsobov, ako sa dostať priamo do vášho domova. Schreckovi od tohto nepríjemného incidentu aktualizovali softvér na kamere a taktiež zmenili heslá.

Mrazivý príbeh: Hacker sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOX19, Facebook)

"Keď sa hacker nabúra do vášho zariadenia, môže vám to úplne zničiť život. Môže vám ukradnúť vašu identitu alebo podnikať rôzne škodlivé útoky voči vašej osobe," vysvetlil technický expert z firmy Infinity Partners.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu