Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Chlapček sa narodil s čudom na chrbte: Lekári nechápu, stále to rastie!

Chalpček sa narodil s chvostom Zobraziť galériu (2)
Chalpček sa narodil s chvostom (Zdroj: hntpk.voc.vom.cn)

PEKING – Nie je nič krajšie na svete, ako keď sa matke narodí zdravé dieťatko. Nie všetky však majú to šťastie. Keď im dajú malé uzlíčky po pôrode prvýkrát do rúk, kontrolujú, či je všetko tam, kde má byť. Malý Nuo Nuo z Číny má niečo navyše. Po narodení vyzeral ako úplne zdravé dieťatko, potom si však lekári všimli, že mu nad zadočkom rastie niečo neobvyklé – bol to chvost.

Dnes už polročný Nuo Nuo sa narodil so vzácnou poruchou zvanou spina bifida. Ide o defekt, ktorý v chrbtici vytvára medzeru. Chvost, s ktorým sa chlapček narodil, sa začal formovať už počas prvého mesiaca v maternici. Po pôrode si jeho matka všimla, že čudesný výrastok sa začína formovať a rásť. Rozrušená preto prosila lekárov, aby mu ho odstránili.

Chlapček sa narodil s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: hntpk.voc.vom.cn)

Chlapčekov chvost má momentálne takmer 13 centimetrov a stále rastie. Výrastok nemá kosti, no je napojená na nervový systém dieťatka. Presnú príčinu toho, prečo sa rodia deti s chvostmi, lekári dodnes nepoznajú. Niektorí experti sa však domnievajú, že by mohlo ísť o nedostatok kyseliny listovej pred a na začiatku tehotenstva. Tento defekt sa v Británii vyskytuje u jedného z 1000 pôrodov.

Ak sa táto porucha neodstráni, hrozí porušenie miechy a ochrnutie. Lekári preto malého Nuo Nuo plánujú operovať už čoskoro.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu