Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Všetko o sexe Sloveniek: Bizarné fakty a zaujímavosti zo života našich žien!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: timeslive.co.za)

BRATISLAVA - Čo odborník, to iný názor na sex. Sigmund Freud napríklad tvrdil, že ľudský život sa točí len okolo sexuality. Ako sú na tom z tejto stránky Slovenky? Kedy prvýkrát začínajú pohlavne žiť? Koľko sexuálnych partnerov vystriedajú? Tieto aj iné zaujímavosti sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

Vo štvrtok sa v Bratislave konala tlačová konferencia ku príležitosti Medzinárodného prieskumu sexuálneho správania žien. Zazneli na nej veľmi zaujímavé informácie týkajúce sa sexu Sloveniek, ich divokých form ochrán, ale aj najrôznejších prieskumov o pohlavnom živote našich žien.

Pohlavné dozrievanie

Žena pohlavne dozrieva okolo dvanásteho roku života, keď sa dostaví prvá menštruácia. U chlapcov je to o niečo skôr. V 15-16 rokoch prichádza prvé randenie a spolu s ním aj prvé bozkávanie či iné sexuálne prejavy ako necking a petting. Pohlavné dozrievanie u žien vyvrcholí v priemere v sedemnástom roku života, kedy zažijú prvý pohlavný styk. Na tento aspekt vplýva vzdelanie; ženy so základným začínajú všeobecne so sexom skôr ako tie, ktoré majú vysokoškolský titul.

Gravidita u mladých dievčat

Nedávny prieskum odhalil, že z tisíc dievčat medzi 15 a 19 rokom porodí 24. Zarážajúci je fakt, že čím v mladšom veku začínajú dievčatá so sexuálnou aktivitou, tým menej používajú antikoncepciu. Navyše, ide leto a ako sa hovorí, letná noc má svoju moc. Dovolenkový ošiaľ, festivalová pohodička, romantické slová zmixované s alkoholom - to všetko prispieva k tomu, že dievčatá sú zo sexuálneho hľadiska uvoľnenejšie a ľahšie podľahnú pokušeniu vedúcemu k nechránenému pohlavnému styku bez akejkoľvek antikoncepcie. Netreba snáď zdôrazňovať, že je to veľmi rizikové nielen vzhľadom na možnosť otehotnenia, ale aj na možný prenos pohlavných chorôb. V prípade, že sa dievča nechránilo, je jednou z možností využiť núdzovú antikoncepciu, ktorá má viacero foriem. Treba však zdôrazniť, že ide naozaj len o núdzové riešenie, ktoré by sa nemalo stať rutinou.

Ako je to s ochranou?

Z tohto hľadiska sú zodpovednejšie Češky, ktoré sa tiež podrobili rovnakému prieskumu. Žiadnu ochranu z nich nepoužíva 13 percent, oproti 15 percentám Sloveniek. Taktiež vedú aj v oblasti užívania hormonálnej antikoncepcie - 39 percent v porovnaní so slovenskými 15 percentami. Na Slovensku máme okrem toho až 15 percent žien, ktoré sa nechránia nijako. Ani prerušovaným stykom ani rátaním si plodných dní. Potom sa nemôžeme čudovať, že až 19 percent z nich už podstúpilo potrat.

Kto je vášnivejší?

Prieskum odhalil, že Slovenky majú v priemere 4,9 sexuálnych partnerov za život, pričom týždenne zažijú 2,24 sexuálnych stykov. U Češiek je to sedem partnerov, ale zato sa milujú menej - 1,9 týždenne. Štatistiky taktiež hovoria, že Slovenky sú v porovnaní s Češkami svojim partnerom vernejšie.

Pri sexe sme niekedy nerozvážni a ohrozujeme svoje zdravie! Prečítajte si na Vyšetrení o najväčších kondómových prešľapoch!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu