Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž (55) si natrel spánky touto zázračnou mastičkou: Dopadlo to ako z hororu, odstrašujúce FOTO!

Masť mužovi spôsobila problémy Zobraziť galériu (2)
Masť mužovi spôsobila problémy

BRISBANE - V prípade, že zlyháva tradičná medicína, niekedy chorí ľudia vyhľadávajú alternatívne spôsoby, ako sa uzdraviť. Tomuto Austrálčanovi ale nepomohli. Ba naopak, značne mu uškodili. Mastička, ktorú si kúpil od šarlatána, mu doslova prederavila hlavu.

Lekári z nemocnice Princess Alexandra Hospital ostali v šoku, keď k nim minulý september prišiel na pohotovosť päťdesiatpäťročný muž trpiaci rakovinou kože. Na pravom spánku mal totiž dieru širokú 2,5 centimetra. Tá sa mu vytvorila po tom, ako si štyri mesiace natieral inkriminované miesto čiernou mastičkou, ktorú mu odporučil samozvaný odborník.

Muž (55) si natrel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Medical Journal of Australia)

Pacient v čase príchodu do nemocnice trpel veľkými bolesťami, proti ktorým bojoval silnými narkotickými analgetikami. Ošetrujúci doktor si najprv myslel, že bude musieť podstúpiť operačný zákrok, nakoniec ho však poslal domov s tým, že keď sa bude dodržiavať jeho inštrukcie, rana sa sama zahojí. A o tri mesiace sa tak aj stalo.

Spomínanú mastičku, ktorej sa v anglicky hovoriacich krajinách hovorí black salve, v Austrálii aj USA zrejme už čoskoro zakážu. Obsahuje totiž alkaloid sanguinarín zmiešaný s chloridom zinočnatým, ktorý má korozívne účinky. Používa sa na hojenie jaziev, znamienka a niekedy rakovinu, a to tak, že zničí kožné tkanivo. Masť bola mimoriadne populárna na začiatku 20. storočia, kedy ju ľudia používali na liečbu kožných lézií. Informoval portál dailymail.co.uk.

Nikto by nechcel podobnú situáciu zažiť na vlastnej koži! Môžete tomu zabrániť tak, že spoznáte skutočného liečiteľa od šarlatána, u ktorého chcete vyskúšať alternatívny spôsob liečby. Prečítajte si na Vyšetrení tipy, ako odhaliť podvodníkov!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu