Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nevyliečiteľný Stephen (19) trpí rakovinou: Svojím príbehom inšpiruje však celý svet!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Facebook)

LONDÝN – Stephen je 19-ročný chlapec z Anglicka. Trpí nevyliečiteľnou rakovinou a zostáva mu iba pár rokov života. Diagnóza ho nerozhodila a posledné chvíle nechce preplakať pod vankúšom. Preto sa rozhodol, že do smrti si ešte splní posledné želanie a pomôže charite. Príbeh neobyčajného chlapca, ktorý statočne čelí krutému osudu, už potešil, ale aj rozplakal mnoho ľudí.

Už v 15-tich rokoch mu prvýkrát diagnostikovali rakovinu hrubého čreva. Odvtedy mu operáciou nádor odstránili, ale choroba sa vrátila a rozšírila. V januári minulého roku mu lekári oznámili, že ho už nevyliečia a zomrie. Do konca života mu zostáva už len pár rokov. Tie sa však rozhodol prežiť neuveriteľne.

Nevyliečiteľný Stephen (19) trpí
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook)

Vytýčil si zoznam cieľov, ktoré chce splniť, vytvoril stránku na Facebooku a išiel si za tým. Medzitým inšpiroval tisíce ľudí, ktorým vlial novú chuť do života. Podľa neho nie je dôležité, ako dlho bude človek žiť, ale ako plnohodnotne svoj život prežije.

Návšteva Wembley
Zobraziť galériu (7)
Návšteva Wembley  (Zdroj: Facebook)

Stránka sa začala šíriť rýchlosťou svetla. Len za jediný rok vyzbieral vyše 560-tisíc libier na charitu. Momentálne iba pár libier ho delí od 3 miliónov libier. Teraz má vyše 450-tisíc fanúšikov, kde pravidelne prispieva fotkami a zážitkami zo svojho života.

Jazvy po operáciách
Zobraziť galériu (7)
Jazvy po operáciách  (Zdroj: Facebook)

Smrteľne chorý tínedžer rozpútal okolo seba takú mániu, že sa na jeho zbierke peňazí podujalo viacero celebrít. Zapojili sa do toho britské celebrity ako napríklad moderátor Piers Morgan alebo humorista Jimmy Carr.

Len pár dňami navyše prekonal ťažkú operáciu, do ktorej išiel s malou dušičkou. Ihneď po úspešnom zákroku zavesil na Facebook fotku s popiskom: „zvládol som to“.

Pár momentov ho delilo od smrti
Zobraziť galériu (7)
Pár momentov ho delilo od smrti  (Zdroj: Facebook)

Medzi veci, ktoré si zaumienil dosiahnuť alebo ešte chce zažiť, patrí napríklad zoskok s padákom, návšteva Machu Picchuu v Peru, vidieť Austráliu, napísať knihu vtipov o rakovine hrubého čreva alebo organizácia rôznych podujatí pre charitu.

Stephen si plní sny
Zobraziť galériu (7)
Stephen si plní sny  (Zdroj: Facebook)

Pomôcť môžete aj vy. Na tejto stránke môžete posielať finančné dary, pribúdajú veľmi neuveriteľne rýchlym tempom.

Zo Stephena sa stala na britských ostrovoch celebrita
Zobraziť galériu (7)
Zo Stephena sa stala na britských ostrovoch celebrita  (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu