Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Američanovi sa cnelo po väzení: Pozrite sa, čo urobil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

CHICAGO - Americký kriminálnik Walter Unbehaun uprednostnil životu za mrežami, keď pred rokom spáchal bankovú lúpež, aby sa znovu dostal do väzenia - tentoraz na doživotie. O prípade dnes informovala tlačová agentúra AP.

Unbehaun (74) sa prvý raz dostal do väzenia ako 23-ročný za prepravu kradnutého auta. Jeho register trestnej činnosti obsahoval niekoľko rôznorodých trestných činov - od vniknutia do domu až po útek z väzenia.

Médiá v roku 1970 opisovali, ako Unbehaun uniesol 19-ročné dievča, zanechal ho spútané v moteli v Ohiu a ušiel na jej aute. Za tento trestný čin dostal 25 rokov. Jeho posledný desaťročný pobyt vo väzení za bankovú lúpež sa skončil v roku 2011.

Za väzením sa mu však "cnelo", na slobode sa cítil sám a nešťastný. Rozhodol sa preto spáchať trestný čin, aby ho policajti chytili.

Vlani 9. februára vošiel s paličkou a bez prestrojenia do banky v širšom okolí Chicaga, pištoľ za pásom ukázal pokladníčke a opakoval jej, že ju nechce zraniť. S lupom 4178 dolárov (3000 eur) odišiel do blízkeho hotela, kde počkal na políciu.

Na parkovisku motela Unbehauna dostihli policajti. Muž pustil paličku, zdvihol ruky a vystrašil zasahujúcich príslušníkov očividnou radosťou nad tým, že ho dostali.

Podľa FBI chcel Unbehaun - opravár vaní, čo nedokončil strednú školu - urobiť niečo také, čo by mu zaručilo, že zvyšok života strávi vo väzení. Vedel, že lúpež banky s nabitou zbraňou mu to zaručí. Jeden z policajtov povedal, že muž bol šťastný, keď sa dostal naspäť do väzenia.

Sudca v Chicagu, ktorý má súdiť Unbehauna, bude mať dilemu. Prokurátorka Sharon Fairlyová poukázala na to, že väzenie bude pre muža skôr odmenou ako trestom. Pustiť ho na slobodu však znamená riziko, že spácha ďalší trestný čin, dodala Fairlyová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu