Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vzácny úkaz už dnes v noci: A bude ho nasledovať ďalší s hrozivým proroctvom!

Zatmenie Mesiaca príde už o pár dní Zobraziť galériu (2)
Zatmenie Mesiaca príde už o pár dní

BRATISLAVA - Dnes v noci sa staneme svedkami vzácneho úkazu na oblohe, ktorý ale údajne neveští nič dobré. Po ňom má totiž nasledovať zatmenie štyroch krvavých mesiacov, čo podľa dávneho proroctva znamená začiatok konca sveta.

Už o niekoľko hodín sa v jednej rovine ocitne Zem, Mars a Slnko. Červená planéta tak bude dobre viditeľná. K tomuto javu dochádza každých 778 dní. Ešte zaujímavejšie však je, že ho budú nasledovať štyri krvavé Mesiace, teda štyri úplné zatmenia Mesiaca za sebou.

Vzácny úkaz už dnes
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ibnlive.in.com)

Začiatok tejto etapy astronómovia z NASA vypočítali na 15. apríla, čiže presne o týždeň. Skončiť by mala 28. septembra 2015. K rovnakému úkazu došlo za posledných päťsto rokov len trikrát a vždy to skončilo nejakou významnou udalosťou, píše portál tn.cz. Prvá tetráda sa konala v roku 1493, kedy bolo zo Španielska vyhnaných asi štvrť milióna Židov. Druhýkrát to bolo v roku 1949, kedy Izrael rok po tom, ako vyhlásil nezávislosť, vstúpil do OSN. Zatiaľ posledný raz k tetráde došlo v roku 1967, kedy došlo k šesťdňovej arabsko-izraelskej vojne.

Pozoruhodným faktom je taktiež to, že všetky nadchádzajúce krvavé mesiace pripadajú na židovské sviatky, dva na Pesach (pripomienka exodu Židov z egyptského otroctva pod vedením Mojžiša), dva na Sukot (pútnický sviatok, ktorý sa slávi sedem dní). Konkrétne ide o dátumy 15. apríla 2014, 8. októbra 2014, 4. apríla 2015 a 28. septembra 2015.

Viacerí stredovekí teológovia a učenci tvrdili, že svet skončí práve 15. apríla. Máme vraj očakávať príchod súdneho dňa, kedy na nás Boh znesie svoj hnev. Aj v Biblii (Joel, 2:31) sa píše: "Slnko sa ponorí do tmy a mesiac bude krvavý, než príde veľký a strašný deň." Podľa jedných hrozivá podobnosť, podľa iných čistá náhoda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu