Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Natalie (48) poštípal na dovolenke v Egypte moskyt: Nakazil ju smrtiacou baktériou!

Natalie (vpravo) s dcérou Becky
Natalie (vpravo) s dcérou Becky (Zdroj: mirror.co.uk)

LONDÝN - Štyridsaťosemročná Britka sa na dovolenku v Egypte tešila od momentu, kedy si ju objednala. Keby vedela, že sa tam nakazí baktériou, pre ktorú skoro zomrela, nikdy by sa do severoafrickej krajiny nevybrala.

Natalie Thomasonová v marci spolu s dcérou Becky odcestovala do egyptského letoviska Šarm-el-Šejk, aby tu zrelaxovala svoje telo i dušu. Domov sa však vrátila s ochorením, ktoré ju takmer stálo život, napísal denník Daily Mirror.

Angličanku na dovolenke niekoľkokrát poštípali moskyty. Nevenovala tomu ale veľkú pozornosť a rátala s tým, že uštipnuté miesta sa rýchlo zahoja. Bez obáv sa preto išla kúpať do mora a spočiatku sa zdalo, že slaná voda jej urobila dobre. Mýlila sa. Po tom, ako sa vrátila do Británie, rany jej opuchli, sčerneli a začal z nich vytekať hnis. Navštívila preto lekára. Ten jej povedal, že sa v mori nakazila nekrotizujúcou baktériou, ktorá sa živí ľudským mäsom.

"Pojedalo ma to zaživa. Hrozilo, že mi budú musieť amputovať prsník. Doktori vraveli, že keby som vyhľadala lekársku pomoc o niekoľko hodín neskôr, už teraz mohlo byť po mne," povedala Natalie, ktorá zažívala nepredstaviteľné bolesti. Ale čo ju desilo ešte viac, bola rýchlosť, akou sa infekcia šírila.

Ženu okamžite hospitalizovali. V tom čase sa štipance na jej hrudi zmenili na mokvavé krátery, z ktorých vytekal hnis. "Porodila som tri deti, ale ešte v živote ma nič tak veľmi nebolelo. V nemocnici mi museli dať morfín," hovorí. Pacientka podstúpila operáciu, počas ktorej jej postihnuté miesta vyrezali. Potom jej nasadili antibiotiká, ktoré našťastie zabrali. Ešte ďalších päť týždňov však musela zostať doma, aby sa plne uzdravila.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu