Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

VIDEO Súboj až na smrť: Had si to rozdal s krokodílom a takto to dopadlo!

Had si podal krokodíla
Had si podal krokodíla (Zdroj: YouTube)

SYDNEY - Neuveriteľný zápas medzi hadom a krokodílom sa podarilo v nedeľu nafotiť Austrálčanke Tiffany Corlisovej pri jazere Moondarra. Trojmetrový had sa omotal okolo metrového sladkovodného krokodíla a obaja sa pustili do súboja. Skúste hádať, kto ho vyhral?

"Bolo to úžasné," povedala Corlissová spravodajskému serveru BBC News. "Videli sme hada bojovať s krokodílom, prevracal ho, aby ho mohol lepšie uchopiť a omotal mu telo okolo nôh, aby ho mohol pevnejšie zovrieť. Súboj sa začal vo vode. Krokodíl sa v jednej chvíli pokúsil vystrčiť hlavu z vody, ale had ho udusil."

"Keď bol krokodíl mŕtvy, had sa rozvinul, vyliezol von a začal ho prehĺtať hlavou napred," dodala s tým, že prehltnúť krokodíla hadovi trvalo asi 15 minút. "Rozhodne bol potom poriadne plný. Nevieme, kam sa odplazil. Len dúfame, že sa nepotĺká niekde okolo."

Expert na hady, docent Bryan Fry, z University of Queensland uviedol, že vodné pytóny sa zameriavajú zvyčajne na menšie zvieratá a hlodavce, ale to neznamená, že krokodíly sú pred nimi v bezpečí. "Problém je v tom , že riskujú zranenia alebo usmrtenie, takže musia byť rozumné,'' dodal na margo hadieho jedálnička.

Ďalšia svedkyňa Alyce Rosenthalová povedala, že súboj mohol trvať asi päť hodín.V čase, keď ich začala pozorovať, boli už obaja bojovníci poriadne vyčerpaní. "Bolo to niečo, čo nevidíte každý deň," rozplývala sa žena.

Podľa docenta Frya dokáže takáto hostina udržať plaza sýteho asi mesiac. Pre mnohých však tento výjav asi bude znamenať, že sa v okolí už nevykúpu a radšej zostanú na brehu. Fry totiž nezabudol doplniť ani to, že v blízkosti existujú legendárne miesta, kde sa v jednej diere pod vodou nachádza až 40 pytónov.

 



 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu