Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kamera zachytila desivý okamih: Toto mohol byť posledný let pilota!

Vták prerazil čelné sklo lietadla
Vták prerazil čelné sklo lietadla (Zdroj: Foto: youtube)

FLORIDA - Neuveriteľne desivý okamih zažil pilot Robert Weber z Floridy, keď do čelného skla lietadla, ktoré pilotoval, narazil obrovský vták. V plnej rýchlosti okamžite prerazil sklo a pilotovi rozbil hlavu. Ten napriek obrovskému šoku nespanikáril a poranený bezpečne pristál v poli.

Robert Weber pilotoval malé lietadlo, keď vo výške 305 metrov nad zemou mu do čelného skla narazil veľký vták. Okamžite bolo v kokpite množstvo črepín, krvi a peria po nepozvanom pasažierovi.   

Desivý incident sa podarilo zachytiť vďaka vnútornej kamere lietadla. Jasne vidno prudký náraz a potom reakciu pilota, ktorý, aj keď utrpel šok, nespanikáril, vysielačkou privolal pomoc a s lietadlom bezpečne pristál na poli. Vtáka, ktorý do lietadla nešťastne vletel, sa ešte nepodarilo identifikovať.   

Pilot nárazom veľkého vtáka utrpel poranenie hlavy, no i tak nestratil duchaprítomnosť: "Čelné sklo práve explodovalo. Prvá vec, ktorá mi napadla, bolo práve to, čo som povedal, keď som začal lietať – len letieť za každú cenu,“ povedal pilot Robert Weber a ďalej spomína: „Zanadával som a pochytila ma panika,“ opísal Weber desivý okamih pre denník Daily Mail. V čase incidentu letel rýchlosťou 274 kilometrov za hodinu. „Žiadneho vtáka som pred sebou nevidel, všetko sa zomlelo v zlomku sekundy. Zrazu boli všade črepy a krv,“ dodal.  

Weber spomína, že mal šťastie, pretože bol jediný človek na palube. Nehodu ustál a našťastie sa mu podarilo bezpečne pristáť. Po vtákovi sa našlo len perie a noha, tie poslúžia na jeho identifikáciu.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu