Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dojemný príbeh: Umrel pár hodín po tom, čo dodržal sľub manželke spred 60-tich rokov!

Floreen a Ed Haleovi na smrteľných posteliach a svadobné foto Zobraziť galériu (5)
Floreen a Ed Haleovi na smrteľných posteliach a svadobné foto

BATAVIA – Láska až za hrob. Krásnych 60 rokov žili manželia Floreen (†82) a Ed (†83) v usporiadanom a milujúcom vzťahu. Dožili sa vysokého veku a prirodzenou smrťou zomreli vedľa seba v nemocnici s rozdielom len 36 hodín. Neuveriteľný príbeh životnej lásky.

Floreenin a Edov príbeh lásky začal pred viac ako 60 rokmi, keď sa stretli na večierku. Zamilovaný Ed šiel žiadať o Floreeninu ruku jej rodičov. Tí však nesúhlasili, pretože ich dcéra sa práve spamätávala z hroznej autonehody, pri ktorej zomrel jej vtedajší manžel. Ed bol však odhodlaný byť s Floreen a „nie“ nepovažoval za odpoveď. Prehlásil, že svoju milovanú bude nosiť na rukách každý deň, celý život. A tak sa aj stalo. Partneri sa vzali v roku 1953. Za šesť desaťročí spoločného života Floreen a Eda Haleovi boli neustále spolu, a dokonca ich nerozdelila ani smrť.

Pár sa usadil v Batavii v New Yorku. Manželia mali spoločne tri deti - dcéru Renee a syna Rickyho. Ich tretie dieťa v útlom veku zomrelo. Edova najväčšia radosť v živote bola rozmaznáva svoju milovanú ženu. Neustále jej prejavoval náklonnosť. Stále, keď šiel do obchodu, priniesol manželke sladkú drobnosť alebo kvety. Za svoju obetavosť, dobrosrdečnosť a lásku si od rodiny a priateľov vyslúžil prezývku „Svätý Edward".

Dojemný príbeh: Umrel pár
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Orleans Hub)

Manželia boli celý život plní elánu. Vo vyššom veku však začali prichádzať choroby. Edovi diagnostikovali ochorenie obličiek, čo si vyžiadalo pravidelnú dialýzu. Prežil niekoľko infarktov a mal aj cukrovku. To mu však nezabránilo dennodenne sa starať o svoju manželku.    

Floreen bola známa pre svoj neskrotný zmysel pre humor a svojou záľubou pre farebné ozdoby do vlasov. Trpela však tiež rôznymi chorobami od astmy až po ochorenie srdca. Jej zdravotný stav sa však radikálne zhoršil začiatkom tohto mesiaca, keď sa jej pľúca naplnili tekutinou. Do nemocnice ju prijali vo vážnom stave. V tom čase bol v inej nemocnici i jej manžel, kvôli zlyhaniu obličiek.

Dojemný príbeh: Umrel pár
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Orleans Hub)

Ako uvádza denník Daily Mail, najväčším Edovým želaním počas jeho hospitalizácie v nemocnici bolo vidieť svoju milovanú Floreen. Bol však príliš slabý na prevoz do nemocnice v Batavii, kde ležala jeho milovaná. Na žiadosť rodiny však obe nemocnice spolupracovali a zabezpečili pre manželov spoločné posledné chvíle. Nemocnica v Batavii súhlasila, že prijme umierajúceho pacienta, ale iba v prípade, že je dosť silný na to, aby absolvoval 35 míľovú cestu.  Ed pozbieral všetky sily, pretože jeho jediným prianím bolo vidieť milovanú Floreen.

Nemocnica pripravil priestor pre manželský pár, kde boli umiestnené dve postele, aby mohli dožívajúci manželia ležať vedľa seba a držať sa za ruky. Starenka zomrela 7. februára, čo bolo nasledujúce ráno po manželovom príchode. Milujúci Ed  ju nasledoval o deň neskôr.

Do posledných chvíľ ležali vážne chorí manželia vedľa seba a držali sa za ruku. Po tom, čo 82- ročná milovaná manželka navždy odišla, o 36 hodín neskôr sa za ňou do neba pobral aj 83-ročný Ed.

"Bol to gentleman, a to až do konca. Počkal na ňu, aby išla prvá," povedala ich dcéra Renee Hirsh.

"Myslím, že to bolo tak krásne, ako sa to stalo," uviedla neter. Manželský pár mal spoločný pohreb v predvečer sv. Valentína v katolíckom kostole Panny Márie v Batavii, kde sa zhromaždili priatelia, rodina a zdravotnícky personál, aby oslávili Floreeninu a Edovu nehynúcu lásku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu