Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Záhadný úkaz v Bosne: Jazero tajomne zmizlo a zrazu sa zázračne zjavilo!

Jazero pred tromi mesiacmi a teraz.
Jazero pred tromi mesiacmi a teraz. (Zdroj: youtube, oslobodjenje.ba)

SARAJEVO - Príroda sa vie nepekne pohrať s nervami ľudí a v poslednej dobe dala do pozoru aj obyvateľov dediny Gornja Sanica na severozápade Bosny. Menšie jazero na okraji tejto obce pred viac ako tromi mesiacmi náhle zmizlo a zanechalo po sebe priepasť, ktorá sa postupne rozširovala. Z ničoho nič sa však teraz veľká diera v zemi opäť naplnila vodou.

"Príroda nás neprestáva prekvapovať, pretože v priebehu iba niekoľkých dní sa jazero zase vytvorilo. Dúfame, že sa tak priepasť prestane šíriť a my budeme môcť opäť pokojne spať," citoval denník Nezavisne novine jedného z dedinčanov Hamdiju Mešanoviča.

Miestni podľa denníka museli z miesta odstrániť niekoľko objektov, ktoré stáli na okraji priepasti a hrozilo, že sa zrútia do hlbín. Kvôli pokračujúcemu prepadávaniu pôdy boli v nebezpečenstve aj neďaleko stojace obytné domy.

Podivný geologický úkaz prišli preskúmať odborníci zo Sarajeva, ktorí podľa Mešanoviča dospeli k záveru, že za všetko môžu tektonické pochody hlboko pod zemou. "Povedali nám len, že sú tu v podzemí veľké poruchy a nedá sa predvídať, čo sa v budúcnosti stane... Teraz dúfame, že sa problém vyriešil sám od seba," poznamenal.

Zmiznutie jazera v novembri minulého roka

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu