Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Viedenčanov máta záhada v exkluzívnej štvrti: Bratislavské auto s tajomstvom v kufri!

Viedenčania sa bratislavského auta nie a nie zbaviť
Viedenčania sa bratislavského auta nie a nie zbaviť (Zdroj: Kurier)

VIEDEŇ - Nikomu nechýba? Obyvateľom viedenskej štvrti Döbling už vyše roka vŕta v hlave záhada, ktorá súvisí s opusteným bratislavským autom. Luxusný VW Phaeton, ktorého hodnota sa šplhá k 100 tisícom eur, je zaparkovaný pred jedným z obytných domov a nik oň dodnes neprejavil záujem. Zatiaľ čo úrady si záhadný prípad prehadzujú ako horúci zemiak, medzi obyvateľmi sa rozšírili fámy o tajomnom obsahu jeho kufra.

Luxusný VW so slovenskými značkami stojí v najdrahšej štvrti Viedne už vyše roka. Jeho majiteľ podľa rakúskych médií pochádza z Bratislavy a drahý tátoš mu zjavne nechýba. Obyvateľom Döblingu auto zbytočne zaberajúce parkovacie miesto prekáža a chcú sa ho zbaviť. Úrady im v tom však veľmi nápomocné nie sú.

Bratislavský VW stál najprv na ulici Mooslackengasse, odkiaľ ho neskôr kvôli stavbe odtiahli na ulicu Cobenzlgasse pred dom číslo 31. Obyvateľka domu Gabriele Kopp netuší, prečo "nikomu nepatriace auto" odparkovali práve pod jej okná. Úrady sa vraj vyhovárajú na to, že majiteľ je tam ešte stále prihlásený, a preto sú bezmocné.  

Ďalší zo susedov sa už dokonca obrátil aj na  slovenské veľvyslanectvo. Ani tam však nepochodil. Medzitým, čo sa úrady rozhodujú o tom, kto je za prípad zodpovedný, medzi obyvateľmi sa začali šíriť rôzne špekulácie. "Chcela by som vedieť, čo je v kufri. Možno by sa v ňom našli stopy po zločine. To nie je predsa normálne, aby niekto na auto len tak zabudol," povedala pre denník Kurier obyvateľka Gabriele.

Miestnym už pomaly dochádzajú nápady, ako sa nežiaduceho auta zbaviť a zdá sa, že záhada ostane nevyriešená. Otázkou je, na čo vôbec rakúska strana čaká. Slovenská polícia jej totiž už údajne všetky informácie o VW poslala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu