Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nevšedný vianočný darček pre deti? Čech na internete ponúka záhadné tvory!

(Zdroj: bazos.cz)

PARDUBICE/BRATISLAVA - Radi by ste svojmu dieťatku dali pod stromček živý darček, ale stále uvažujete nad tým, aký druh psíka by bol ten najvhodnejší? Tak v tom prípade máme pre vás exkluzívny tip, ktorý sa objavil na internete a pochádza od našich západných susedov. Na jednom bazári totiž predajca menom Hugo ponúka šteniatka "vzácného plemena Lanya bul", o ktorom však ešte nikdy nepočuli ani kynológovia.

Pamätáte sa ešte na tohtoročný výstrelok Slováka, ktorý na internetovom bazári predával stroj času? Tak ten momentálne v ponuke už nie je, ale ako ideálny darček pre každého, kto túži po domácom miláčikovi, sa javí ďalšia neuveriteľná novinka. Je však určený iba tým, ktorí nemajú hlboko do vrecka a sú ochotní zaň "vycálovať" mastnú sumičku.

"Chovateľská stanica KECAPULH.NEJ.IREVU ponúka na predaj prvé odchované šteňatá v ČR tohto veľmi vzácneho plemena Lanya bul. Jedna fenka a dva psíky. Vzhľadom na ojedinelosť tohto plemena je aj vyššia cena. Iba pre náročných," znie text inzerátu, ktorý má vraj na svedomí akýsi Hugo z Pardubíc.

Od prípadných záujemcov však žiada, aby mu netelefonovali, ale poslali mu radšej e-mail, na ktorý odpovie, prípadne zavolá naspäť. A ešte maličkosť, ktorú sme zatiaľ nespomenuli. Cena jedného šteniatka činí až 120-tisíc českých korún, čiže v prepočte okolo 4350 eur. A to je už iná pálka.

S ohľadom na zavádzajúci text, je určite väčšine jasné, že ide o podvod, ale portál tn.cz si to dal  potvrdiť aj od kynológa. "Žiadne také plemeno samozrejme neexistuje. Ide zrejme o nejakú fotomontáž alebo o fotografiu nejakého umeleckého diela," hovorí odborník.

A v podstate si tipol veľmi správne. Už pred štyrmi tento umelecký skvost vytvorila Austrálčanka Patricia Piccininiová, ktorá mu dala názov "Mladá rodina" a chcela ním poukázať na meniaci sa vzťah medzi tým, čo je považované za prirodzené a čo za umelé.

Či mal Hugo úmysel takto pred Vianocami verejnosť len pobaviť, alebo sa naozaj obohatiť na úkor dôverčivých ľudí, nie je jasné. Rozhodne si však na podobné "darčeky" treba dávať pozor. Prísť o peniaze pred sviatkami, by totiž mohlo dobrú náladu na dlho pochovať.

Nevšedný vianočný darček pre
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: bazos.cz)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu