Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tínedžer na exkurzii odfotil záhadnú postavu: Je to tajomná Biela pani?!

Cameron s matkou Helen a svojim nevšedným fotoúlovkom. Zobraziť galériu (3)
Cameron s matkou Helen a svojim nevšedným fotoúlovkom. (Zdroj: Daily Mail)

RUFFORD - Zvedavý Angličan Cameron Hamilton (15) sa stal počas školského výletu svedkom neuveriteľného výjavu. Na svoj iPad Touch sa mu podarilo zachytiť pri prehliadke opátstva Rufford Abbey Country Park priezračnú postavu, ktorá by mohla byť duchom ženy, ktorá tragicky skonala ešte v 17. storočí. Ľudia o nej hovoria aj ako o Bielej pani z Ruffordu.

Podľa legendy zomrela nešťastná Arbella Stuartová hladom vo veži Londýna v roku 1615 a išlo o praprapravnučku Henricha VII. a neter škótskej kráľovnej Márie I. Stuartovej. Jej rodičia sa vraj tajne zosobášili práve v tomto opátstve a jej duch tu po jej skone začal strašiť. Nie je to však vraj jediný tajomný obyvateľ z iného sveta, ale za múrmi cisterciánskej "pevnosti" sa vyskytuje viac bytostí, ktoré boli pozorované v minulých rokoch.

Tínedžer tak mal šťastie, že práve on bol ďalším z tých, ktorému sa podarilo záhadnú postavu zočiť a dokonca zaznamenať. Jeho viera v nadprirodzeno sa vraj tým iba posilnila. "Bol som úplne prekvapený a vôbec som to nečakal. Verím na duchov a nadprirodzené veci, takže toto ma iba utvrdilo v tom, že existujú," povedal Cameron pre portál dailymail.co.uk.

Rovnako šokovaná bola aj jeho matka Helen, ktorá si obrázky doma prezrela a rozhodla sa ich ukázať pracovníkom opátstva. Debbie Hibbertová, ktorá spravuje turistické informačné centrum, sa vyjadrila, že to určite vyzeralo ako mladá žena odetá v staromódnych šatách, ktorá sa vznáša pri kamennom vchode. Podľa Helen na nej dokonca vidno šperky a aj jej tvár.

Tínedžer na exkurzii odfotil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Daily Mail)

Tínedžer na exkurzii odfotil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Daily Mail)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu