Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Krásna novinárka (40) vďaka svojej reportáži zistila, že má rakovinu!

Amy si dala v práci nútenú pauzu Zobraziť galériu (2)
Amy si dala v práci nútenú pauzu (Zdroj: beforeitsnews.com)

NEW YORK - Známa americká novinárka chcela v rámci kampane proti rakovine prsníka upozorniť ženy na to, aké dôležité je preventívne vyšetrenie. Podujala sa preto, že im ukáže, ako prebieha vyšetrenie prsníkov mamografom. Tento krok jej zachránil život.

Pôvabná novinárka Amy Robachová vďačí reportáži za svoj život. Vedela, že už je vo veku, kedy ženy chodia v záujme svojho vlastného zdravia na vyšetrenie mamografom, no napriek tomu ho ona stále odkladala. Urobila tak až v živom vysielaní po tom, ako ju o to požiadal producent rannej šou Good Morning America.

A to bolo jej veľké šťastie. Vyšetrenie totiž odhalilo, že trpí rakovinou prsníka. "Lekári mi krátko po priamom prenose oznámili, že som vážne chorá, čo neskôr potvrdili aj ďalšie testy. Mamografia mi tak zachránila život," opísala ťažké chvíle štyridsaťročná Amy.

Krásna novinárka (40) vďaka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: beforeitsnews.com)

Populárna reportérka si spomína, ako sa ešte pred vysielaním rozprávala s kolegyňou Robin Robertsovou, ktorá jej rozhodnutie schvaľovala. "Povedala mi, "Pozri Amy, robíš dobre. Ak tým zachrániš čo i len jeden život, tak to stojí za to"," dodala Robachová, ktorá v rámci liečby už čoskoro podstúpi obojstrannú mastektómiu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu