Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Príďte si vychutnať lahodné vína na výstavu VINUM LAUGARICIO do Trenčína

Príďte si vychutnať lahodné vína na výstavu VINUM LAUGARICIO do Trenčína Zobraziť galériu (4)
Príďte si vychutnať lahodné vína na výstavu VINUM LAUGARICIO do Trenčína (Zdroj: Expo center Trenčín)

Od nepamäti sa víno považuje za výnimočný nápoj, ktorému už v starovekých civilizáciách pripisovali božský pôvod. Predpokladá sa, že vinič hroznorodý sa na územie Slovenska dostal v dobe Rímskej ríše. Vďaka Rimanom sa na Slovensku rozšírili ušľachtilé odrody viniča.

V 18. storočí, počas panovania Márie Terézie a Jozefa II., na území dnešného Slovenska bolo približne 57.000 hektárov vinohradov, v súčasnosti je to len jedna tretina. Menej môže byť niekedy viac. V dnešnej dobe sa vinárstva zameriavajú skôr na kvalitu ako na kvantitu, vďaka čomu sú naše vína úspešné a konkurencieschopné na celom svete.

Srdečne Vás pozývame v dňoch 28. a 29. novembra do areálu trenčianskeho výstaviska, ktorý sa stane dejiskom v poradí už 9. ročníka medzinárodnej výstavy vína, vody a destilátov VINUM LAUGARICIO. Súčasťou výstavy je aj tento rok súťaž Šampión výstavy VINUM LAUGARICIO, ktorú tvoria 8. ročník odbornej degustácie vín, 6. ročník odbornej degustácie destilátov a 4. ročník odbornej degustácie ušľachtilých liehovín. Výstava VINUM LAUGARICIO sa stala prehliadkou výsledkov práce slovenských, ale aj popredných európskych a svetových vinohradníkov. Na deviatom ročníku nájdu návštevníci firmy, ktoré budú prezentovať slovenské, české, rakúske, talianske, francúzske, španielske vína a vína z ďalších krajín. Medzi vystavovateľmi nebudú chýbať ani výrobcovia destilátov, obalového i úžitkového skla a doplnkového sortimentu.

Záštitu nad podujatím prevzal Ľubomír Jahnátek - minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Aj s pomocou odborných garantov  Zväz hotelov a reštaurácií SR, Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku, Zväz vinohradníkov Slovenska, Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku, Združenie páleníc na pestovateľské pálenie ovocia na Slovensku, Slovenský zväz záhradkárov, Združenie Malokarpatská vínna cesta, Občianske združenie Vínna cesta Záhorie a Európsky vinársky rytiersky stav - EVIRS sme pripravili zaujímavý sprievodný program. Jedlo prináša pocit šťastia, keď je spojené s vínom, je to pocit blaženosti, o ktorom vieme rozprávať so svojimi priateľmi hodiny. Preto Vám prinášame príjemný kulinársky zážitok v podobe varenia spojeného s vínom. Na výstave odprezentuje svoje kulinárske umenie Zážitková reštaurácia Hotela ELIZABETH****.

Návštevníci budú mať nielen možnosť počas celej výstavy degustovať súťažné vzorky vína a destilátov vo verejnom degustačnom stánku, ale budú môcť tiež vidieť someliérske ukážky a zúčastniť sa odborných prednášok.

Bližšie informácie nájdete na www.expocenter.sk alebo na Facebooku. Lístky na podujatie si môžete zakúpiť v sieti predpredaj.sk.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu