Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Námorníctvo útočí v Afrike tajnou zbraňou: Nasadili speváčku Britney Spears!

Britney ako zvuková zbraň
Britney ako zvuková zbraň (Zdroj: topky)

LONDÝN - Obchodné lode kotviace na africkom pobreží majú novú zbraň proti somálskym pirátom. Hoci to znie viac než bizarne, je ňou hudba americkej speváčky Britney Spears. Predstavuje vraj všetko to, čo nenávidia na západnom svete.

Človek by skôr čakal samopaly alebo iné účinné zbrane. Ale dôstojníci na cargo lodiach pri pobreží Afriky bojujú proti prípadným útokom pirátov úplne iným spôsobom - populárnou hudbou. Konkrétne popovou princeznou Britney Spears a jej dvoma megahitmi "Oops I Did It Again" a "Baby One More Time". Nič iné totiž na morských gangstrov neplatí tak, ako tieto odrhovačky.

"Tí chlapi neznášajú západnú kultúru a všetko, čo je s ňou spojené. A nič viac ju podľa nich nevystihuje ako práve hudba Britney Spears," vysvetlila námorníčka Rachel Owensová denníku Daily Mirror.

Plašenie pirátov prebieha tak, že na nich nasmerujú obrovské reproduktory systému známeho ako LRAD (Long Range Accoustic Device), čo je zvuková zbraň vyvinutá na potlačenie nepokojov. Potom z nich pustia spomínané dve piesne a od pirátov je tak aspoň na chvíľu pokoj. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu