Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prečítajte si spoveď mladej Slovenky (24), ktorá konvertovala na islam!

Andrea je zarytou moslimkou
Andrea je zarytou moslimkou (Zdroj: onislam.net)

BRATISLAVA - Narodila sa v krajine, v ktorej sa väčšina ľudí hlási ku kresťanstvu. Slovenku však najrozšírenejšie náboženstvo na svete neuspokojovalo a odpovede na otázky týkajúce sa života okolo nás hľadala inde. A podľa svojich slov aj našla.

Andrea sa narodila 27. februára 1989 v malej dedinke na strednom Slovensku, kde pozná každý každého. Mama aj otec sú kresťania a k tejto viere viedli aj svoju dcéru. Tá absolvovala dokonca aj prvé sväté prijímanie a birmovku, píše portál onislam.net.

Na základnej škole chodila dievčina na hodiny náboženskej výchovy. V tom čase vedela o Bohu len veľmi málo. Často navštevovala svoju tetu, ktorá nemohla mať deti. Každú nedeľu spolu chodili do kostola. Tam si všimla, že nie je všetko celkom tak, ako sa zdá. Všimla si, že počas kázne staré ženy ohovárali ostatných a muži hneď po bohuslužbe utekali do krčmy. Považovala to za totálne pokrytectvo.

Ako školáčka rástla, začali ju zaujímať aj iné veci. Jeden víkend v roku 2005 išla navštíviť svoju sestru do Bratislavy. Vyšli si von na večeru, kde sa k nim pripojil aj sestrin kamarát - moslim. Rozprával o svojej viere takým spôsobom, že okamžite dokázal upútať pozornosť tínedžerky. "Mal odpoveď na každú moju otázku," spomína.

Od toho momentu šlo všetko už veľmi rýchlo. Andrea si požičala knihy o islame a zanietene ich prečítala. Od kamaráta neskôr získala aj slovenský preklad Koránu. V ňom našla to, čo celý život hľadala. Začala veriť v jedného Boha a každý večer pred spaním opakovala rovnakú vetu: Ash-hadu anna la ilaha illa Allah, wa ash-hadu anna Muhammadan rasulu Allah (Niet boha okrem Jedného Jediného Boha a Muhammad je Jeho posol).

Nasledujúce leto strávila mladá Slovenka v Bratislave, kde sa stretla s moslimskou ženou. S ňou sa v susednom Česku zúčastnila trojdňovej moslimskej konferencie. "Bol to nezabudnuteľný zážitok a najdôležitejší okamih môjho života, ktorý zo mňa spravil lepšieho človeka. Tam som prijala islam za svoje náboženstvo," pokračuje v rozprávaní.

Andrea je teraz plná radosti, pokoja, porozumenia a cíti sa ako znovuzrodená. Rodičia jej rozhodnutie konvertovať na islam nedokážu pochopiť. Vzali jej Korán aj mobil, ale nepomohlo. Viera ženy je zo dňa na deň silnejšia. "Chcem byť dobrou ženou, priateľkou a neskôr aj dobrou manželkou a chcem, aby ma mal môj Boh rád. Na ničom inom nezáleží," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu