Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena nabíjala elektronickú cigaretu: Explodovala a spálila jej obývačku!

Cigareta zapálila Elizabeth obývačku Zobraziť galériu (3)
Cigareta zapálila Elizabeth obývačku (Zdroj: wsbtv.com)

ATLANTA - Elizabeth Wilkowski z amerického štátu Georgia si kúpila elektronickú cigaretu v snahe zbaviť sa svojho návyku na nikotíne. Nedávno však kvôli nej takmer prišla o strechu nad hlavou.

Američanka si e-cigaretu zaobstarala v dobrej viere, že tak ochráni svoje zdravie. Pravdou však je, že sa stal takmer pravý opak a ona mohla kvôli nej prísť o život.

Výrobok značky eHit pochádzajúci z Číny, čo už samo osebe dosť napovie, zapojila do počítača, aby sa nabil. Po chvíli však explodoval. "Bola to riadna šupa, skoro ma porazilo. Potom som videla, ako z obývačky šľahajú plamene," opísala Liz dramatické chvíle televízii WSB-TV.

eHit vybuchla v čase, keď bola zapojená do počítača
Zobraziť galériu (3)
eHit vybuchla v čase, keď bola zapojená do počítača  (Zdroj: wsbtv.com)

Wilkowski vbehla dovnútra a s pomocou mokrej handry vytiahla cigaretu z usb portu. Mala šťastie, pretože jej zhorel "len" koberec a časť sedačky. Keby však rýchlo nezareagovala alebo nebodaj nebola doma, mohlo všetko dopadnúť oveľa horšie a ona mohla prísť o dom aj o svojich psov a mačky.

Elizabeth ukazuje handru, s ktorou vytiahla cigaretu z počítača
Zobraziť galériu (3)
Elizabeth ukazuje handru, s ktorou vytiahla cigaretu z počítača  (Zdroj: wsbtv.com)

Predstaviteľ firmy, ktorá eHit vyrába, nechápe, ako mohlo k takému niečomu vôbec dojsť, pretože produkt má údajne len malé napätie. Podľa odborníka to mohlo byť spôsobené tým, že cigareta sa nabíjala príliš dlho a baterka sa zrejme prebila.

K explózii e-cigariet došlo v minulosti už viackrát. Americké úrady evidujú podobné prípady v Oklahome, Kalifornii, Texase aj na Floride.

E-cigareta podpálila izbu

Elektronické cigarety nepredstavujú zdravšiu alternatívu oproti klasickým! Na Vyšetrení sa dozviete, aké zákerné ochorenie spôsobujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu