Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Jedinečný kúsok: Američan (47) počas voľného pádu unikol z truhly!

Martin vyskakuje z truhly Zobraziť galériu (2)
Martin vyskakuje z truhly (Zdroj: YouTube)

SERENA - Americký eskamotér Anthony Martin v utorok úspešne vykonal dych berúci kúsok. Vyslobodil sa zo zamknutej truhly, ktorá sa po vyhodení z lietadla voľným pádom rútila k zemi. Uniknúť sa mu podarilo vo výške zhruba 1980 metrov nad zemou.

Lietadlo 47-ročného Martina vynieslo do výšky viac ako 4200 metrov, kde so zamknutou truhlou zoskočila skupina parašutistov. Odvážlivec po úspešnom dokončení zoskoku popisoval, že bol pri svojej práci ľahko dezorientovaný, pretože truhla sebou metala zo strany na stranu. Dvere sa mu vraj podarilo otvoriť až na druhý pokus.

"Zdalo sa mi, že som na okamih zazrel zem, ale potom sa dvere znovu zavreli a musel som zatlačiť znova," povedal agentúre AP.

S únikmi z reťazí a zamknutých priestorov má dlhoročné skúsenosti, začal sa im venovať už v šiestich rokoch. Včerajší pokus bol opakovaním úspešného úniku z truhly, ktorý vykonal v roku 1988 pri svojom ešte len sedemnástom zoskoku z lietadla.

Tentoraz bol Martin v truhle spútaný a musel sa vysporiadať s masívnym zámkom z dverí väzenskej cely. Von sa dostal približne v polovici výšky, v ktorej začal svoj ​​voľný pád. Dolu sa pritom rútil rýchlosťou vyše 200 kilometrov za hodinu.

Jedinečný kúsok: Američan (47)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

"Nevedel som, kde som. Ale bol som hypnotizovaný, keď som sledoval krabicu padajúcu za mnou," opísal okamih, kedy sa oddelil od truhly, aby otvoril svoj ​​padák. Potom bezpečne zoskočil na farmu v mestečku Serena v štáte Illinois asi 112 kilometrov juhozápadne od Chicaga.

Únik z truhly

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu