Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ako z rozprávky: Pokochajte sa výhľadom z najvyššej budovy na svete!

Výhľad ako z rozprávky Zobraziť galériu (3)
Výhľad ako z rozprávky (Zdroj: YouTube)

DUBAJ - Pohľadom z Eiffelovej veže sa určite kochali už mnohí z nás. Ale čo tak pozrieť si okolie z výšky viac ako osemsto metrov? Túto možnosť teraz ponúka služba Google Street View, ktorá si "posvietila" na arabské mesto Dubaj tak, ako ešte nikdy nikto predtým.

Takýto výhľad ste ešte nezažili! Internetová spoločnosť Google sa rozhodla, že umožní ľuďom pokochať sa pohľadom z najvyššej budovy na svete Burj Khalifa. Pomocou špeciálneho panoramatického fotoaparátu zaznamenala zo 124. poschodia okolie mrakodrapu, ale i to, ako vyzerá zvnútra.

Ako z rozprávky: Pokochajte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Ako z rozprávky: Pokochajte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Google Street View vás zavedie aj do zákutí, do akých sa bežne nedostanete. Takým je určite vnútro najrýchlejšieho výťahu na svete, ktorý sa pohybuje rýchlosťou až 35 km/h.

Burj Khalifu stavali šesť rokov a slávnostne ju otvorili v roku 2010. Meria 828 metrov a má 163 poschodí. Autorom unikátneho dizajnu je architekt Adrian Smith, ktorý sa inšpiroval tradičným arabským kvetom hymenocallis. V budove sa nachádza najvyššie položená reštaurácia na svete (122. poschodie), najvyššie položená mešita (258. poschodie) a vyhliadková terasa At the Top (124. poschodie). Burj Khalifa sa stala symbolom prosperujúceho Stredného východu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu