Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Príbeh tínedžerky Zary: Mám 16 rokov, ale vyzerám na 60!

Zara Hartshornová
Zara Hartshornová (Zdroj: Daily Mail)

ROTHERHAM - Britská tínedžerka, ktorá trpí zriedkavou genetickou chorobou, kvôli nej vyzerala ako žena v strednom veku. Zara Hartshornová (16) z Rotherhamu musela znášať posmešky a dokonca aj fyzické týranie pre svoj vzhľad dlhé roky, až kým nepodstúpila unikátnu plastickú operáciu.

Zara zdedila lipodystrofiu, ktorá spôsobila, že jej koža je vráskavá a zostarnutá, od svojej matky Tracey. Našťastie sa však o jej stave dopočul špičkový chirurg z USA, ktorý sa ponúkol, že jej zadarmo pomôže. Po kozmetickom zákroku sa tínedžerka cíti opäť sama sebou, našla si priateľa a premýšľa o vysokej škole.

Je to pozoruhodný rozdiel oproti tomu, keď sa Zara v minulosti rozplakala pre to, že sa nedostala do autobusu na detský lístok, pretože jej nikto neveril, koľko má rokov. Už ako 12-ročnú si ju mýlili s matkou svojej staršej sestry Chloe. Teraz je však našťastie podobná svojim rovesníkom.

Zara, ktorá sníva o vlastnom salóne krásy, hovorí, že je pripravená opustiť minulosť a odpustiť jej tyranom. "Už nemám pocit, že na mňa ľudia zízajú, keď idem po ulici, už nie. Po celý život som dostávala bolestivé komentáre, ale chcem zabudnúť," uviedla pre portál dailymail.co.uk dievčina, ktorá začína nový vzťah s priateľom Rickym (22).

Stretla sa s ním pred tromi mesiacmi a bol to prvý chlapec, ktorý nemal problém s jej vzhľadom. "Videl moje fotky a povedal mi, že som bola vždy rovnako krásna," dodala zaľúbená tínedžerka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu