Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

NAJ postrachy v posteli: Tieto sexuálne choroby vás môžu zabiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: yahoo.com)

BRATISLAVA - Aj v dnešnej dobe, kedy existuje už liek takmer na všetko, sa nájdu choroby, ktoré nás ohrozujú na živote. Mnoho z nich je z kategórie pohlavných. Chcete vedieť, aké pliagy súvisia s nechráneným sexom? Potom sú nasledujúce riadky určené práve pre vás.

HPV vírus

Human papilomavírus patrí medzi najrozšírenejšie pohlavne prenosné choroby. Spôsobuje vznik genitálnych bradavíc u žien aj mužov a rakovinu krčka maternice, na ktorú ročne umierajú tisícky žien. Ochorenie sa prenáša pohlavným stykom, prezervatív však nie vždy pred ním chráni. Treba preto chodiť na pravidelné prehliadky k lekárovi.

HIV

Tento už všetkým ľuďom dobre známy vírus sa prenáša akoukoľvek formou sexuálneho styku, teda aj sliznicou a krvou. Napáda imunitu organizmu, ktorý postupne zlyháva a následne HIV prepukne v AIDS. Najúčinnejším spôsobom prevencie pred touto neliečiteľnou chorobou je používanie kondómu.

Kvapavka

Najčastejšie postihuje ľudí vo veku 15 až 35 rokov. Kvapavka je nebezpečná najmä pre mladé ženy, u ktorých môže mať negatívny vplyv v prípade tehotenstva. Jej výskyt sa v posledných desaťročiach celosvetovo znižuje, píše portál tn.cz. Aj tu predstavuje najlepšiu ochranu kondóm.
 

Genitálny herpes

Už len opar v ústach je nepríjemný a čo tak mať ho tam dole. Genitálny herpes je o to horší, že nakazený sa ho už nikdy nezbaví. Jedinou účinnou prevenciou je v tomto prípade monogamia.

Syfilis

Syfilis je rozhodne jednou z najnebezpečnejších pohlavných chorôb. Je o to zákernejší, že mnoho pacientov ani nevie, že ho má, pretože ich nič nebolí. Keď syfilis napadne nervový systém, už môže byť neskoro.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu