Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Najbohatší bezdomovec sveta: Žobral a pritom býva v byte za 300 tisíc!

Simon má byt v tomto dome Zobraziť galériu (2)
Simon má byt v tomto dome (Zdroj: standard.co.uk)

LONDÝN - Sediac na chodníku vedľa svojho psa a spacáku, Simon Wright vyzeral ako úbohý bezdomovec, ktorý nemá čo do úst. Pravda je ale taká, že žije v tristotisícovom byte v západnom Londýne a žobraním si dokáže zarobiť 50 000 libier (58 700 eur) za rok.

Ešte donedávna trávil tridsaťsedemročný Angličan celé dni tým, že vysedával na ulici pred bankou Natwest a pýtal od okoloidúcich ľudí peniaze. A tí mu ich dávali mysliac si, že mu prispievajú aspoň na to najnutnejšie. Simon si týmto nekalým spôsobom niekedy zarobil v prepočte až 350 eur denne.

Pred touto bankou takzvaný bezdomovec žobral posledné tri roky
Zobraziť galériu (2)
Pred touto bankou takzvaný bezdomovec žobral posledné tri roky  (Zdroj: standard.co.uk)

Keď magistrát pred časom zistil, že "chudobný" muž býva v byte, ktorého hodnota prevyšuje možnosti mnohých pracujúcich, žobranie mu zakázal. "Ten muž nemá v sebe kúska hanby. Pýtal peniaze od druhých a pritom ich má sám viac než dosť. Tomu je už ale koniec," povedal Jonathan Cook z londýnskej radnice.

Wrightovi okrem zákazu žobrania nariadili, aby mal jeho pes vždy, keď sa pohybuje na verejnosti, náhubok. Najmenej raz sa totiž stalo, že pohrýzol človeka. Jeho majiteľ ho podľa očitých svedkov huckal na ľudí, ktorí mu odmietli prispieť na živobytie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu