Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Autista (†30) sa upil k smrti: Zabila ho závislosť na coca-cole

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

BRADFORD - Angličana, ktorý vypil tri litre coca-coly denne, jeho závislosť zabila. Potvrdilo to vyšetrovanie, ktorého výsledky boli zverejnené pred pár dňami. Muž dlhé roky ignoroval varovania lekárov a svojej rodiny, aby s pitím sladkého nápoja prestal. Bohužiaľ ich ale nepočúvol.

Paulovi Inmanovi zachutila cola, keď mal desať rokov. Odvtedy ju začal piť pravidelne každý deň a jej dávku čoraz viac stupňoval. Nakoniec zostal pri troch litroch denne. Nadmerné popíjanie bublinkového nápoja spôsobilo, že sa objem jeho pľúc štvornásobne zväčšil, napísal denník Daily Mirror.

"Pomaly sa zabíjal, všetci sme to vedeli. Ale nedal si povedať. Bolo to, akokeby mal sebadeštruktívne sklony," povedala Paulova matka Alison.

Tridsaťročný Inman zomrel v spánku vlani 10. marca v opatrovateľskom dome, v ktorom býval kvôli tomu, že trpel Aspergerovým syndrómom (forma autizmu, pozn. red.). Jedným z jeho symptómov bol aj neutíchajúci smäd. Patologička Deirdre McKennová potvrdila, že príčinou smrti bol masívny pľúcny edém, ktorý bránil nebohému v dýchaní.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu