Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Coca-Cola má konkurenciu z Indie: Malinovka z kravského moču!

Coca-Cola má konkurenciu
Coca-Cola má konkurenciu (Zdroj: Foto: AT)

NAI DÍLÍ – Alternatívna medicína z Indie zrejme nemá hranice a dokáže zužitkovať naozaj všetko. Momentálne poriadne rozvírila hladinu medzi vedcami a liečiteľmi. Trpíte cukrovkou, tuberkulózou, rakovinou, či inou chorobou? Skupina hinduistov tvrdí, že vás vylieči zázračný medikament. Je ním kravský moč.

Ak sa rozhodnete pre túto liečbu, dajte však pozor. Pracovníci Ústavu Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) upozorňujú, že zázračný liek neponúka každá krava. Liečivá tekutina musí byť výlučne od mladých jalovíc, ktoré ešte nemali teliatka. „Kravský moč poskytuje liek pre 70 až 80 % zdanlivo neliečiteľných chorôb. Cukrovka aj iné choroby sa však práve močom dajú liečiť,“ tvrdí Om Prakash.

Moderným ľuďom zo západného sveta sa zdá liečba močom nepredstaviteľná, až nechutná. V Indii má však svoju dlhú tradíciu. Ľudové lekárstvo – ajurvéda, pracuje s výlučkami zvierat už viac než 5000 rokov. Blahodarný účinok moču je podľa Indov nesporný.

Kvôli tomu, že sa chcú približovať západným krajinám, pripravili pre konzumentov z kravského moču špeciálny drink.

Určite tušíte, čo je jeho základom. Zázračný nápoj volajú Gomutra Ark a ide o zdravú verziu Coca-Coly. „Náš nápoj je upravený tak, aby ľuďom chutil. Ide v podstate o soft drink, ktorého podstatu tvorí moč jalovíc, no pridali sme k nemu aj pár iných ingrediencií na vylepšenie chuti,“ vysvetlil Prakash pre Daily Telegraph.

Nie všetci sú však nápojom očarení. Časť vedcov jednoducho nepredpokladá, že zázračný nápoj z kravského moču dokáže liečiť závažné choroby.

V médiách sa však objavili štúdie o priaznivom účinku kravského moču. Podľa jednej z nich takýto moč dokázal regulovať množstvo cukru v krvi potkanov. Iná štúdia vyzdvihla vplyv filtrovaného moču na liečbu obličkových kameňov u potkanov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu