Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ryanair opäť šokuje: Jeho lietadlá má pilotovať tento 19-ročný mladíček!

Ryan Irwin Zobraziť galériu (2)
Ryan Irwin (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Ryan Irwin z anglického mesta Wirral sa stane jedným z najmladších pilotov lietajúcich pre veľkú dopravnú spoločnosť po tom, čo mu aerolinky Ryanair ponúkli prácu vo veku iba 19 rokov.

Mladík vyštudoval prestížnu Oxford Aviation Academy a po jej ukončení sa mu ozvala nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair, v ktorej teraz absolvuje tréning a zaškoľovanie. Od septembra sa mu tak splní jeho celoživotný sen, konečne zasadne za ovládací panel v kabíne komerčného dopravného lietadla.

Ryan je z vyhliadky rozvážania cestujúcich do rôznych prázdninových destinácií v Európe nadšený. "Znie to ako klišé, ale je to presne to, čo som chcel robiť odvtedy, ako si pamätám. Mohol som mať tak štyri alebo päť rokov," prezradil mladík s tým, že už ako chlapča mal kopec modelov a rodičov neustále otravoval, aby sa s ním chodili pozerať na prístávajúce a odlietajúce stroje na letisku v Manchestri.

Napriek tomu, že mu po skončení leteckej akadémie oznámili, že nájsť si prácu, môže chvíľu trvať, nečakal dlho a dostal hneď dve ponuky. Jednu z Ryanairu a druhú z ďalších nízkorozpočtových aerolínií Jet2. Napokon sa rozhodol pre prvú spoločnosť a už teraz premýšľa o tom, aké to bude, keď poletí oficiálne prvýkrát.

"Mať kokpit lietadla ako kanceláriu každý deň je celkom vzrušujúce. Bude zaujímavé sledovať, čo si ľudia pomyslia o mojom veku," dodal 19-ročný mladík, ktorý na seba berie veľkú zodpovednosť.

Ryanair opäť šokuje: Jeho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Daily Mail)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu