Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Deväťročný Američan: Sám a bez letenky odletel do Las Vegas!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Bez letenky a bez sprievodu sa dostal deväťročný chlapec cez bezpečnostné kontroly na letisku v Minneapolise a potom aj do lietadla, v ktorom odletel do Las Vegas .

Uviedli to v nedeľu predstavitelia letiska v Minneapolise v americkom štáte Minnesota. Čierneho pasažiera si všimli až letušky počas letu. Podľa hovorcu letiska v Minneapolise Patricka Hogana prešiel chlapec vo štvrtok cez bezpečnostnú kontrolu, keď predstieral, že patrí k rodine, ktorá prechádzala pred ním.

Pri nástupe si počkal na okamih, kedy sa členka pozemného personálu plne venovala inému pasažierovi a prekĺzol do lietadla spoločnosti Delta do Las Vegas . Až asi v polovici letu začala byť letuškám chlapcova prítomnosť podozrivá, pretože nebol na zozname maloletých cestujúcich bez sprievodu.

Informovali políciu v Las Vegas, ktorá sa čierneho pasažiera ujala, informovala jeho rodinu a poslala ho späť do Minneapolisu. Podľa miestnej tlače jeden z rodinných príslušníkov uviedol, že chlapec utiekol z domu a videli ho naposledy vo štvrtok krátko pred odchodom na letisko.

"Príbeh má dobrý koniec... ale samozrejme nás predovšetkým znepokojuje, ako sa to dieťa mohlo dostať cez bezpečnostnú kontrolu a potom do lietadla, " povedal Hogan.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu