Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na ženu (54) padol komín a zhorel jej krk: Zachránil ju botox!

Popáleniny vyzerali naozaj hrozivo Zobraziť galériu (3)
Popáleniny vyzerali naozaj hrozivo (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Britka Karen Crouleová (54) pri záhradnom incidente utrpela popáleniny na tvári, krku a rukách. Potrebovala niekoľko kožných štepov. Po transplantácii však nastalo hotové peklo, pretože pacientku koža nadmerne svrbela. Pomohol jej až botox.

Karen spolu s rodinou oddychovala v záhrade, keď sa na ňu zvalil vonkajší komín a ona vzbĺkla v plameňoch. Záchranári ju okamžite previezli helikoptérou do nemocnice v Nottinghame, kde jej na oddelení popálenín transplantovali kožné štepy.

Na ženu (54) padol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Angličanke neskôr pod kožu implantovali balóniky, aby ju roztiahli a lekári tak získali viac tkaniva.

Na ženu (54) padol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk, express.co.uk)

Krk pacientky pokrývali veľké jazvy, ktoré ju strašne svrbeli. Snažila sa ich neškrabať, ale niekedy sa tomu nevyhla a celý proces hojenia sa tak predlžoval. Plastický chirurg Peter Brooks preto prišiel s na prvý pohľad bizarným riešením.

"Pani Croulovej som odporučil botox. Blokuje totiž sťahy svalov a redukuje potenie. Pacienti s popáleninami častokrát prídu o potné žľazy, ale nie o nervy. A to je príčinou svrbenia," vysvetlil Brooks.

Úľava sa dostavila takmer okamžite. Okrem Karen podstúpilo liečbu botoxom ďalších viac ako pätdesiat pacientov a u všetkých zaznamenala veľký úspech, napísal portál medicaldaily.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu