Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Rodinná tragédia: Neznámi páchatelia poliali kyselinou štyri sestry

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LAKHNAÚ - Polícia na severe Indie vyšetruje útok na štyri sestry, ktoré v utorok pri návrate z práce dvaja neznámi muži obliali kyselinou. Mladé ženy, všetky vo veku okolo 20 rokov, utrpeli vážne popáleniny a sú hospitalizované v nemocnici.

Ako dnes informovala polícia indického štátu Uttarpradéš, motív útoku na ženy, ktoré vyučovali na rovnakej strednej škole, nie je známy. Vyšetrovatelia obete zatiaľ nevypočuli, čakajú na zlepšenie ich zdravotného stavu. Polícia v meste Šamli, kde sa útok odohral, zatiaľ nezadržala žiadneho podozrivého. Páchatelia po čine ušli na motocykli.

Ako konštatuje agentúra AP, v posledných mesiacoch v Indii stúpol počet útokov na ženy, nielen Indky, ale aj cudzinky. Hromadné znásilnenie indickej študentky z decembra minulého roku a následné masové protestné demonštrácie prinútili vládu, aby presadila nové zákony na postihovanie útokov na ženy, vrátane 10 rokov väzenia ako hornej hranice trestu za útok kyselinou.

Kyselinové útoky sú v tejto časti sveta jedným zo spôsobov vyrovnávania si účtov. Ich najčastejšími obeťami sú mladé ženy, ktoré odmietli svojich nápadníkov, ale aj neverné ženy alebo novomanželky, ktoré nenaplnili očakávania rodiny svojho manžela ohľadom výšky vena. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu