Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nebezpečná hra so zápalkami: Chlapček (9) mohol uhorieť vo vraku auta!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

BARDEJOV - Zápalky deťom do rúk nepatria! Až tragédiou mohla skončiť nebezpečná hra len 9-ročného chlapčeka z obce Petrová (okres Bardejov), ktorý namiesto hračiek vzal do rúk zápalky a zavrel sa s nimi do vraku auta. Stačila chvíľka nepozornosti a vypukol požiar, pri ktorom si školák vážne popálil tvár.

Chlapček si počas poludnia zrejme v nestráženej chvíli vzal z domu zápalky a zavrel sa s nimi do vraku Škody Favorit. Tam sa nevinná hra zmenila na boj o život, keď po niekoľkých škrtoch zápalkou vypukol požiar. "Vo vraku sa vznietili horľavé látky, v dôsledku čoho chlapec utrpel popáleniny tváre 2. stupňa s doposiaľ presne nezistenou dobou liečenia," informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Kde boli v čase nešťastia školákovi rodičia, nevedno. Môžu však ďakovať všetkým svätým, že ich chlapček neskončil oveľa horšie. Podobný prípad sa totiž odohral aj v marci 2011, ten však skončil tragicky. Len 4-ročná Romanka z Čakajoviec vtedy pri hre so zapaľovačom uhorela v aute, zatiaľ čo jej rodičia boli na cintoríne. Dievčatko utrpelo popáleniny na 70 % tela a ani napriek veľkej snahe lekárov sa ju nepodarilo zachrániť.

Podľa medializovaných informácií sa vtedy zrejme od plameňa zo zapaľovača chytili hračka alebo poťah sedačky, od ktorého sa chytilo oblečenie dievčatka a interiér auta. Rodičia však popierali, že by v aute nechali zápalky alebo zapaľovač.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu