Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Príbeh dojemnej lásky: Muž bez tváre (27) sa oženil s popálenou ženou (29)

Jamie a Dallas sa našli Zobraziť galériu (3)
Jamie a Dallas sa našli (Zdroj: abcnews.go.com)

FORT WORTH - Američan Dallas Wiens prišiel pred piatimi rokmi pri nešťastnom incidente prakticky o celú tvár. Vďaka českému lekárovi ju má však čiastočne späť. Okrem toho má ešte ďalší dôvod na radosť. Našiel spriaznenú dušu, s ktorou sa nedávno oženil.

Dvadsaťsedemročný mladík utrpel rozsiahle popáleniny tváre, keď sa omylom dotkol elektrického vedenia v kostole. Prišiel o nos, obočie, pery aj časť vlasovej pokrývky. Prognózy ohľadom jeho zdravotného stavu boli hrozivé. Lekári mu oznámili, že už nikdy nebude hovoriť, jesť, cítiť vône ani chodiť.

Príbeh dojemnej lásky: Muž
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: abcnews.go.com)

Všetkých ale prekvapil, keď sa už o pár mesiacov postavil na nohy. O rok neskôr dostal aj novú tvár. V bostonskej nemocnici podstúpil kompletnú transplantáciu tváre, ktorú so svojím tímom vykonal uznávaný plastický chirurg Pomahac. Navyše sa mu čiastočne obnovili niektoré zmysly a dokáže už i jesť.

Dallas absolvoval terapiu u psychológa, kde sa zoznámil s dvadsaťdeväťročnou Jamie Nashovou, ktorá má podobný osud. Pred tromi rokmi mala autonehodu, pri ktorej takmer zhorela. Dvojica si padla do oka a koncom marca spečatila svoju lásku aj oficiálne. Na svadbe v Texase sa zúčastnilo okolo dvesto ľudí.

Príbeh dojemnej lásky: Muž
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: abcnews.go.com)

"Boh nás dal dohromady. Milujem svoju ženu a som nesmierne šťastný, že sme sa stali manželmi," povedal Dallas pre televíziu ABC News.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu