Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Francúzka premenila poškodené prsné implantáty na umelecké dielo

PIP Show Zobraziť galériu (2)
PIP Show (Zdroj: www.thelocal.fr)

MARSEILLE - Umeleckú inštaláciu z nezvyklého materiálu vytvorila francúzska výtvarníčka Camille Lorinová. Využila k nej niekoľko stoviek chybných prsných implantátov firmy PIP, ktoré umiestnila do tenkých čiernych pančúch a zavesené pod stropom vystavila v juhofrancúzskom meste Marseille, ktoré je spoločne so slovenskými Košicami tohtoročným Európskym hlavným mestom kultúry.

Pred štyrmi dňami vo Francúzsku začal súd s vedúcimi predstaviteľmi spoločnosti PIP, ktorí sú obvinení v afére celosvetového rozsahu s chybnými prsnými implantátmi. K žalobe sa pripojilo 5250 z celkových asi 300.000 žien, ktorým vo svete lekári voperovali prsné implantáty PIP s nezodpovedajúcim silikónovým gélom, ktoré hrozia presiaknutím a prasknutím.

Dielom nazvaným PIP Show však Lorinová podľa svojich slov nechcela upozorniť na prebiehajúcu súd, ale na samotné silikónové vypchávky a tlak na ženy, aby boli krásne. Každý implantát lesknúci sa ako okrúhle nebeské teleso pod modrým nasvietením, hrozí prasknutím v krajne napätej tenkej pančuche.

Francúzka premenila poškodené prsné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: www.thelocal.fr)

"Pančuchy sú symbolom ženskosti a pritom sú niečím krehkým, čo môže prasknúť," povedala Lorinová agentúre AFP. Už samotné zaobchádzanie s implantátmi podľa nej bolo dosť zložité. "Je to teda vec manipulovať s nimi. Vyvoláva to otázky, ktoré sú citlivé a súkromné​​," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu