Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Okúzľujúce časozberné VIDEO: Krásy Bratislavy v dve a pol minúte!

(Zdroj: ondrej volko)

BRATISLAVA - Študent informatiky Ondrej Volko prerazil na serveri YouTube so svojím časozberným videom, ktoré má názov City of Bratislava. Za dva a pol minúty v ňom stihol ukázať rok a pol premeny nášho hlavného mesta a podarilo sa mu zachytiť krásy, ktoré si niekedy ani nevšímame.

Ako informoval portál denníka SME, nejde o klasické video, ale skladá sa z tisícok fotiek prehraných rýchlo za sebou. "Fotoaparát na statíve si nastavím tak, aby fotil v pravidelných intervaloch, napríklad každých 10 sekúnd,“ vysvetlil Volko s tým, že musel neustále manuálne nastavovať dĺžku expozície.

„Najdlhšie som fotil dve hodiny na Starom moste, kde som čakal na západ slnka. Niekedy sa treba odhodlať a ísť niekam aj o tretej ráno,“ doplnil študent, ktorého záznam sa skladá takmer zo štyroch tisícok fotiek a za rok a pol ich urobil skoro desaťtisíc.

Záznam z Bratislavy však nie je jeho jediným dielom, práve pracuje na podobnom obraze Brna a v lete chce ísť do Tatier. Snáď po zverejnení vzbudia rovnaký záujem, ako práve tento umelecký kúsok, ktorý užívatelia YouTube vysoko hodnotia a želajú Ondrejovi ešte veľa výborných záberov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu