Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nenávisť voči Východoeurópanom sa stupňuje: Brit im zakázal vstup k rybníku!

Kontroverzná tabuľa Zobraziť galériu (2)
Kontroverzná tabuľa (Zdroj: coventrytelegraph.net)

LONDÝN - Mnohí Slováci žijúci vo Veľkej Británii sa sťažujú na to, že miestni obyvatelia sa na nich pozerajú cez prsty a považujú ich za menejcenných. Nasledujúci príklad to len potvrdzuje. Istý Angličan nedávno dosť nevhodným spôsobom otvorene priznal, čo si myslí o Východoeurópanoch.

Eddie Whitehead vyvolal búrlivú diskusiu v anglickom grófstve Warwickshire, kde žije. V blízkosti rybníka, ktorý mu patrí, totiž na drevenej lavičke vycapil tabuľu, na ktorej je napísané "No Eastern Europeans" (v preklade Východoeurópanom vstup zakázaný). Ďalšie dve osadil na iných miestach na svojom pozemku.

Nenávisť voči Východoeurópanom sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: coventrytelegraph.net)

Urobil tak preto, lebo mu v poslednom čase miznú z jazera ryby. Nemá síce dôkaz o tom, že ich kradnú práve imigranti z východnej Európy, o svojej pravde je však aj tak presvedčený. "Nemám čas tu vysedávať a sledovať, kto sem chodí kradnúť. Ešte by sa mi mohlo niečo stať. Aj tak som si ale istý, že sú to oni. S ľuďmi z iných krajín nemám problém," tvrdí zanovito.

Nenávisť voči Východoeurópanom sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: coventrytelegraph.net)

Whitehead je nasrdený najmä preto, že len nedávno rybník naplnil kaprami v celkovej hodnote 9600 libier (11 200 eur). Ani to mu však nedáva právo na to, aby pri ňom osadzoval oznámenia s diskriminačným podtónom. "Ak má podozrenie, že ho niekto okráda, má to ohlásiť na polícii, nie bojovať proti tomu takýmto nevhodným spôsobom," povedal predstaviteľ miestneho úradu John Appleton.

"Je to veľmi zaostalý a rasistický čin. Je neprijateľné, aby sa niečo také ešte v dnešnej dobe objavovalo. Keď to zbadal môj desaťročný syn, zostal šokovaný," reagoval miestny obyvateľ. Podľa neho je situácia o to horšia, že tabuľu vyrobila profesionálna firma, nie je to len ručne popísaný plagát. Muža udivuje, že sa nad tým jej pracovníci vôbec nepozastavovali a vyrobili ju aj napriek jej kontroverznému obsahu. Už kvôli tomu kontaktoval políciu, informoval denník Daily Mail.

Spomínaný prípad je len jedným z mnohých, ktorý dokazuje, že niektorí Briti sú voči ľuďom z bývalého komunistického bloku zaujatí a hádžu ich do jedného vreca. Do redakcie sme dostali od čitateľov množstvo podobných príbehov. Bolo by však nespravodlivé tvrdiť, že všetci ostrovania sú rovnakí. Nájde sa aj mnoho takých, ktorým prisťahovalci vôbec neprekážajú.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu