Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Muž prišiel kvôli rakovine o oko, teraz je z neho zombie hviezda

Billy najčastejšie hráva zombíka Zobraziť galériu (4)
Billy najčastejšie hráva zombíka (Zdroj: internet)

NEW YORK - Billymu Owenovi zo Spojených štátov pred niekoľkými rokmi diagnostikovali vzácny typ rakoviny, kvôli ktorej prišiel o oko. Jeho život sa odvtedy od základov zmenil. Američan ale nehodil flintu do žita a prispôsobil sa danej situáciii. Svoj hendikep premenil na prednosť, vďaka ktorej sa stal hercom.

Billymu v roku 2009 museli kvôli ťažkej chorobe odstrániť pravé oko. "Mával som veľké bolesti hlavy a navyše sa mi zle dýchalo. Môj lekár si myslel, že ide o zápal dutín, tak mi predpísal nejaké lieky," spomína na neľahké obdobie bývalý motocyklový mechanik.

Keď sa to nezlepšovalo, Owen vyhľadal odborníka. Ten mu po sérii vyšetrení oznámil, že trpí sinonazálnym nediferencovaným karcinómom v nosnej dutine, pri ktorom existuje len 10-percentná šanca na prežitie. Nádor zasiahol takmer celú pravú polovicu tváre, v dôsledku čoho pacientovi museli chirurgovia odstrániť nielen oko, ale aj niektoré svaly a nervy. "Prišiel som o čuch. Veci zacítim len vtedy, keď majú veľmi prenikavý pach," hovorí.

Muž prišiel kvôli rakovine
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)

Owen si po rekonvalescencii musel nájsť novú prácu. Rozhodol sa, že nepriazeň osudu využije vo svoj prospech a stal sa hercom. Úlohy dostáva väčšinou v hororoch alebo hudobných videoklipoch, kde stvárňuje zombieho. "Niektorí ľudia sa nado mnou pohoršujú a považujú moje účinkovanie vo filmoch za nechutné, ale ja sa len snažím uživiť svoju rodinu. Som vďačný za každú pracovnú príležitosť, ktorú dostanem," dodáva Billy.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu