Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Čo pre známe slovenské ženy znamená pravý úspech?

Lýdia Eckhardt
Lýdia Eckhardt (Zdroj: RealWoman)

BRATISLAVA - Tak ako muži, aj ženy chcú byť úspešné. Otázne je, čo pre ženu skutočne znamená byť úspešnou. Spoločnosť a média do nás od malička vštepujú, že úspech sa spája s dosahovaním výborných výsledkov, s peniazmi na bankových účtoch, s pozíciou alebo titulom, či s autom, v ktorom jazdíme alebo dome, v ktorom bývame.

V tomto ponímaní sa úspech stáva pominuteľným a patrí iba vyvoleným. Čo ak stratíme prácu, auto, dom alebo všetky peniaze na účte? Čo nám potom zostane? V čom spočíva naša skutočná hodnota a ako môžeme merať svoj úspech?

Ženy veľmi dobre vedia a cítia, že viac ako dosiahnuté výsledky a ocenenia je podstatné vedieť, kto sme a čo nám dáva zmysel. Úspech je cesta, nie stav alebo výkon. Úspech znamená vedieť, čo nás robí šťastnými, čo nás napĺňa, aké talenty máme a v čom spočíva naša pridaná hodnota a potom to robiť a realizovať vo všetkých oblastiach života.

Aká cesta úspechu by vás urobila šťastnými?

Niekoľko slovenských dám sa rozhodlo podeliť sa o ich vlastnú rovnicu úspechu, a to nielen v nasledovných riadkoch, ale aj naživo na 2. ročníku celodenného inšpirujúceho podujatia RealWoman Fórum 2013, dňa 21. marca 2013.

„Skutočný úspech je ten, ktorý ma napĺňa, nabíja energiou a zároveň je službou iným tam, kde viem byť užitočná spoločnosti. Každý iný, oslavovaný/ ovenčený dekorovaný/ titulmi, oceneniami, hodnotený rebríčkami či peniazmi - je len poživeň nášho ega a klamlivého sociálneho Ja.” Andrea Vadkerti, novinárka a televízna moderátorka.

„Skutočný úspech sa u mňa dostaví vtedy, keď ma zaplaví vnútorný pocit šťastia  a spokojnosti, že práca, ktorú robím, má zmysel, že ľudia, s ktorými pracujem a stretávam sa, ma radi vyhľadávajú , že dokážem byť  uznávaným  partnerom pre syna a manžela...,” Lýdia Eckhardt, módna navrhárka.

„Skutočným úspechom je pre mňa fakt, že práca je pre mňa stále hrou. Nie stresujúcim prvkom. A že výsledky tej práce netešia len mňa, ale aj tisícky žien na Slovensku.” Evita Urbaníková, majiteľka vydavateľstva Evita Press.

„Podľa mňa je úspech prchavý pocit, keď dosiahneme nejaký cieľ, niečo, čo sme si zaumienili alebo po čom sme túžili. Pre mňa je však omnoho dôležitejšie mať okolo seba ľudí, ktorých mám rada a ktorí majú radi mňa, nachádzať každý deň zmysel v tom, čo robím, robiť to vášnivo a so zaujatím a vytrvať aj napriek prekážkam. A to najcennejšie pre mňa je aj tak moja 5-týždňová dcéra, ktorá nie je ani tak úspechom, ako naším malým- veľkým šťastím”, Petra Berecová, Chief Human Resources Officer, Slovak Telekom, a.s.

Mohli by sme to uzavrieť tak, že dôkazom nášho skutočného úspechu je náš vnútorný pocit šťastia a naplnenia.

Viete, čo vás robí šťastnými? Viete, aké sú vaše talenty? Čo vám dáva zmysel a vnútorný pocit naplnenia? Uskutočňujete to vo svojom živote?

Získajte nové podnety, inšpirácie a priateľstvá. Rovnako aj pocit odvahy a nádeje, že dokážete čokoľvek, pre čo sa rozhodnete, lebo objavíte nové možnosti, prebudíte svoju vnútornú silu a pocítite svoj skutočný potenciál. A odídete s úsmevom na tvári.

RealWoman Fórum 2013 je zážitok, ktorý ženám mení pohľad na život a dodáva im odvahu uskutočniť pozitívnu zmenu. Nezisková organizácia RealWoman pripravuje dňa 21. marca 2013 v DoubleTree by Hilton Hotel v Bratislave2. ročník RealWoman Fórum 2013 s hlavnou témou Skutočný úspech ženy.

Registrujte sa na http://www.realwoman.sk/forum-2013/

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu