Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prešla svojím osobným peklom, dnes je úspešná podnikateľka

Edita Nagyová Zobraziť galériu (2)
Edita Nagyová (Zdroj: e-zeny.sk)

Zaujímalo vás niekedy, aké osobné príbehy sa skrývajú za ženami, ktoré úspešne podnikajú? Jeden z nich vám dnes prinášame. Edita Nagyová, ktorá vyhrala cenu E-žena roka 2012 svoj príbeh vyrozpráva sama:

 

Keby mi bol niekto pred deviatimi rokmi povedal, že budem podnikateľka a že budem robiť to čo robím teraz, neverila by som mu. Uvedomila som si, že príslovie nikdy nehovor nikdy je naozaj pravdivé a u mňa to platí asi dvojnásobne.

V 18tich rokoch som kvôli svojej prvej láske opustila rodičovské hniezdo, aby som sa stala mamou dnes už 15ročného milovaného syna Viktora a odmietala som si pripustiť poznámky celého okolia, že moja voľba nebola tá najšťastnejšia. Uvedomila som si to až keď mal môj syn 4 roky a vtedy som sa rozhodla opäť pre veľkú zmenu vo svojom aj jeho živote a s jeho otcom sme sa rozišli. Do dnes však s bývalým manželom máme veľmi dobrý až priateľský vzťah a som veľmi šťastná, že môj syn vyrastá v harmonickom prostredí aj napriek tomu, že sa náš vzťah s jeho otcom skončil tak ako sa skončil. Vtedy som si povedala, že sa už „nikdy“ nevydám a už nikdy od nikoho nechcem byť závislá a to hlavne finančne. Z manželstva som si odnášala syna, dlžoby a nemala som ani jednu kamarátku či priateľa, pretože kvôli svojmu manželovi som spálila všetky mosty k rodine a priateľom. Nikdy nezabudnem na to, ako som týždeň pred výplatou hľadala po pohárikoch 10 halierniky, aby som mala aspoň na dva rožky pre syna. Vtedy som si povedala, že toto už nikdy nechcem zažiť.

Môj život sa začal meniť, keď sme sa so synom odsťahovali k mojim starým rodičom, ktorí boli a vždy aj budú pre mňa vzorom. Vychovali 5 detí a aj po 63ročnom manželstve si vždy mali čo povedať. Po autohavárii v 1995 moja starká zostala na invalidnom vozíku a starký sa o ňu obetavo a s láskou staral až do dňa kedy aj jeho opustilo zdravie a sily a zostal na lôžku. Až do dňa kým nás starký pred dvoma rokmi opustil zaspávali vedľa seba tak, že sa držali za ruky. Všetko robili spolu a udivovalo ma vždy to, ako sa bez hádok vedeli vždy dohodnúť na kompromise. V krízovom období môjho života po rozvode mi boli veľkou oporou moji drahí rodičia, ktorí mi odpustili, prijali späť, pomohli vyrovnať dlhy a podporovali ma v mojom boji o samostatnosť, za čo som im nesmierne vďačná. Najhoršie však bolo odpustiť samej sebe to, že moji rodičia kvôli mne spoznali svojho vnuka ako 4ročného a že som im aj všetkým svojim blízkym svojim odchodom z domu spôsobila toľko bolesti.

Môj život sa začal meniť k lepšiemu po nástupe do zamestnania na miesto asistentky manažéra jednej finančnej spoločnosti s fixnou pracovnou dobou a fixným platom - nikdy som nechcela mať prácu s pohyblivou pracovnou dobou. Po roku celá obchodná sieť spoločnosti zmenila svoje pôsobenie a na miesto manažéra oslovili mňa ako asistentku. Moja nadriadená mi vtedy povedala: Edit, ja v tebe vidím to, čo ty o sebe ešte ani nevieš. Máš na to, daj si tú šancu a skús prekročiť svoj tieň. V tom čase som bola sama, rozvedená, zúbožená, frustrovaná, zakomplexovaná, bez sebavedomia s finančnými ťažkosťami závislá od pomoci svojich rodičov a povedala som si, že to teda skúsim. Rodičia ma presvedčili a zapísali do autoškoly. Kúpila som si auto a zdolala svoj strach zo šoférovania, ktorý som mala po autonehode so starými rodičmi v 1995 roku. Stala som sa jednou z najúspešnejších obchodníkov a začala som si veriť.

V tomto období som sa zoznámila so svojim terajším manželom. Môj život sa začal meniť ako v rozprávke – stala som sa finančne nezávislá, mala som okolo seba ľudí, ktorí mi verili, získala som si nových priateľov, môj syn začal základnú školu a bol jedným z najlepších žiakov v triede, mala som vzťah s mužom, ktorý si ma vážil, proste všetko klapalo a to hlavne kvôli veľkej pomoci mojich rodičov a starých rodičov, za čo im budem vždy vďačná. V tomto čase som dostala ponuku stať sa spoluvlastníkom novozakladanej realitnej kancelárie a ja som ju prijala. Biznis sme rozbiehali dvaja s kolegom, ktorý už spoločnosť opustil. Medzičasom sme sa s priateľom a synom nasťahovali do rodinného domu a zvykali si na normálny spôsob rodinného života, čo bol po mojom prvom manželstve u ex-svokrovcov úplne nový zážitok.

Pokračovanie príbehu Edity Nagyovej, výherkyne E-žena roka 2012 sa dočítate na stránkach E-zeny.sk

Zaujímajú vás výsledky súťaže E-žena roka 2012? Prejdite na stránku

Výsledky súťaže E-žena roka 2012

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu