Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Matka s dcérou v ohrození: Vypraté uteráky sa vznietili a začal horieť dom!

Nicola a Claire ukazujú uteráky, ktoré spôsobili požiar Zobraziť galériu (2)
Nicola a Claire ukazujú uteráky, ktoré spôsobili požiar (Zdroj: profimedia.sk)

LEICESTER - Matku s dcérou v britskom Leicesteri museli zachrániť hasiči po tom, čo sa uprostred noci zobudili v byte plnom dymu. Príčinou požiaru boli hromady uterákov, ktoré po vytiahnutí zo sušičky vytvorili také teplo, že sa vznietili.

Nicola Boultonová (49) a jej dcéra Claire (19) sa zobudili okolo druhej hodiny ráno na dym, ktorý sa valil z prízemia. Okamžite utekali do kúpeľne a odtiaľ privolali pomoc. "Strašne ťažko sa nám dýchalo, tak sme pod dvere strčili nejaké uteráky, aby sa to k nám nedostalo," hovorí tínedžerka.

Hasiči ženy po príchode na miesto vytiahli cez okno von a požiar uhasili. Spočiatku nevedeli identifikovať zdroj ohňa, po prehliadnutí práčovne im ale bolo všetko jasné. Ležalo tam totiž niekoľko spálených uterákov, ktoré krátko pred incidentom Nicola oprala a vysušila v sušičke. Teplá tkanina sa spontánne vznietila a od nej sa potom chytil plastový kôš a okolie.

Matka s dcérou v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Je to bizarné. Ešte nikdy predtým sa nič také nestalo, a to perieme a sušíme veci aj niekoľkokrát do týždňa," povedala Claire. Rodina mala šťastie, pretože okrem začmudených stien v kuchyni zostal ich dom po požiari prakticky nepoškodený.

Podľa požiarneho vyšetrovateľa Steva Smitha  nie sú podobné incidenty bežné, ale stávajú sa. "Už sme o niekoľkých podobných prípadoch počuli. Nedochádza k nim často, ale nemožno ich ani vylúčiť," poznamenal pre portál thisisleicestershire.co.uk.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu