Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sarah (32) sa prebrala počas operácie: 40 minút cítila, ako ju režú!

Sarah Newtonová
Sarah Newtonová (Zdroj: Daily Mail)

COVENTRY - Angličanka Sarah Newtonová (32) prezradila detaily zo svojho hrôzostrašného zážitku počas operácie žalúdka. Pokým si lekári mysleli, že je pod anestézou, ona paralyzovaná bez možnosti pohnúť sa alebo kričať, cítila každý steh, ktorí jej urobili. Agónia trvala ukrutných 40 minút.

Mladej žene v roku 2004 diagnostikovali vnútrolebečnú hypertenziu, ktorá spôsobovala silné bolesti hlavy a mohla viesť až k oslepnutiu. Denne brala lieky, ale špecialisti v roku 2011 navrhli ďalšiu operáciu chrbta a brucha, ktoré mali pomôcť zmierniť jej tlak na mozog. Poslednú vec, ktorú si Sarah pamätá je hadička v ruke a tma až do chvíle, kedy sa prebrala na neznesiteľnú bolesť.

Dlhých 40 minút strávila uväznená vo vlastnom tele kvôli zlému odhadu anesteziológa, ale keďže nedokázala chirurgom dať najavo, že vníma všetku bolesť, pracovali ďalej. Keď po 20 minútach od operácie účinok liečiv konečne pominul, bola taká traumatizovaná, že dostala hysterický záchvat. Hoci sa zákrok uskutočnil pred viac ako rokom a pol, až teraz bola schopná nájsť odvahu prehovoriť o svojom utrpení.

"Neexistujú slová, ktorými by sa dalo opísať, aké to bolo," uviedla žena s dvomi malými deťmi, ktorej život sa zrútil. Šesť mesiacov sa bála vyjsť z domu a dodnes trpí stavmi úzkosti a musí brať morfium. Hoci jej  fakultná nemocnica v Coventry vyplatila kompenzáciu vo výške 30-tisíc libier cca (35 830 eur), jej zdravie jej to už nikdy nevráti.

Anesteziológ, ktorý pochybil a dal žene nižšiu dávku, aby sa skôr zregenerovala, sa jej ospravedlnil. Z nemocnice ho však vraj nevyhodili. Informoval britský denník Daily Mail.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu