Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Osudná chyba lekárov: Žene pri ožarovaní zničili mozog, nádor nemala!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠTOKHOLM - Žena z východného Švédska podstúpila dvojročnú chemoterapiu, aby jej lekári nakoniec povedali, že žiadny nádor vlastne nemala. Za ten čas jej však liečba poškodila mozgové bunky a spôsobila aj iné zdravotné problémy.

Približne šesťdesiatročná žena, ktorá predtým bojovala s rakovinou prsníka, prišla za lekárom s bolesťami chrbta. Ten jej urobil röntgen a diagnostikoval nádory v pečeni aj iných životne dôležitých orgánoch. Na základe týchto výsledkov jej potom stanovil liečbu, vrátane chemoterapie, ktorá trvala dva roky.

Zatiaľ sa na žene prejavilo množstvo vedľajších účinkov ako krehnutie kostí či stlačenie stavcov. Lekári tiež zistili, že došlo k poškodeniu časti mozgu, čo viedlo k strate schopnosti ovládať svoje ruky. Ďalšie vyšetrenie však ukázalo, že diagnóza bola mylná a pre zbytočnú liečbu zostali žene trvalé následky.

"Je nám to veľmi ľúto. Prial by som si, aby sa to nikdy nestalo," uviedol Lars-Göran Holtby, vedúci lekár v nemocnici v Gävle pre švédske noviny Aftonbladet.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu