Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dramatický pôrod: Mamička (32) stratila litre krvi, kvôli nechtu bábätka!

Angela pôrod takmer neprežila Zobraziť galériu (2)
Angela pôrod takmer neprežila (Zdroj: abcnews.go.com)

CHESTER - Angela Cottamová bola uprostred ťažkého pôrodu, keď zrazu omodrala a začala sa dusiť. Stratila totiž obrovské množstvo krvi a takmer umrela. Spúšťačom všetkého bol nechtík ešte nenarodeného dieťatka.

Dvojičky Amelie a Ava sa narodili o päť týždňov skôr. Spočiatku mali problémy s dýchaním, nakoniec sa ich ale podarilo stabilizovať. Nielen ony však unikli hrobárovi z lopaty. Aj ich mama Angela Cottomová sa ocitla počas pôrodu na pokraji smrti. Do krvného obehu sa jej totiž dostal necht jedného z bábätiek.

Stav, ktorý postihuje približne jednu z 80 000 rodičiek, spôsobil tridsaťdvaročnej žene masívne vnútorné krvácanie a skolabovali jej pľúca. Stratila viac ako tri litre krvi a musela dostať až 22 transfúzií. Na dvanásť hodín upadla do kómy a lekári sa obávali, že to neprežije.

Angela bola ale dostatočne silná na to, aby sa so zubatou popasovala a na druhý deň sa už cítila natoľko dobre, že si mohla podržať svoje ratolesti v náručí. "Som nesmierne šťastná, že tu ešte stále som, a že obe moje dcérky sú v poriadku. Mohlo to byť totiž úplne inak," povedala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu