Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mimoriadna anomália: Žena sa narodila bez jazyka, dnes vie rozprávať

Auristela Viana de Silva
Auristela Viana de Silva (Zdroj: YouTube)

BRAZÍLIA - Brazílčanka Auristela Viana de Silva sa narodila bez jazyka a nemohla prehĺtať a žuť, no napriek tomuto hendikepu v súčasnosti dokáže rozprávať. Prípad 23-ročného dievčaťa je tak veľkou nádejou pre ďalších ľudí s týmto mimoriadne zriedkavým telesným nedostatkom.

Auristela Viana de Silva mala po narodení podľa lekárov v podstate nulovú šancu na prežitie. Jej mama Adriana sa však nevzdávala a svoju dcéru rozhodne neodpisovala. Keď bola malá, navrhla jej špeciálnu fľaštičku, aby ju mohla kŕmiť, no to bol len začiatok. Dcéru postupne naučila aspoň sčasti prehĺtať, žuť a tiež rozprávať bez toho, aby pri tom musela používať jazyk.

Zásadné ale pre ňu boli dve operácie, pri ktorých jej rozšírili bradu a čeľusť. Taktiež dostala špeciálne dentálne strojčeky. Auristela teraz komunikuje oveľa lepšie a v súčasnosti dokonca študuje na univerzite. "Študujem, vediem normálny život a som pripravená čeliť výzvam. Mám rada výzvy," uviedla Brazílčanka. Jej úspešný príbeh už inšpiroval Američanku Kelly s rovnakým hendikepom, ktorá sa v Brazílii chystá podstúpiť podobnú operáciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu