Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Má iba 18 rokov a už je jednou z našich najväčších nádejí!

Param Jaggi
Param Jaggi (Zdroj: indiawest.com)

BRATISLAVA - Americký časopis Forbes zverejnil minulý mesiac mená najsľubnejších mladých ľudí, ktorí sú vraj predurčení nejakým spôsobom zmeniť svet. Prestížny zoznam "30 under 30" sa skladá z 15 kategórií ako Hudba, Hollywood, Vzdelanie, Umenie a štýl, Financie či Technika, pričom do každej z nich redaktori zaradili 30 ľudí do 30 rokov, ktorí sú na najlepšej ceste dosiahnuť celosvetové uznanie a úspech. V kategórii Energia sa tejto cti dostalo aj 18-ročnému vynálezcovi Paramovi Jaggimu.

Mladý Američan prenikol do tajov vedy už ako 13-ročný a odvtedy odviedol množstvo vynikajúcej práce, ktorá ho doviedla až ku založeniu vlastnej spoločnosti. Jedným z jeho najväčších úspechov je dokončenie zariadenia umiestneného na výfuky áut, ktoré dokáže zmeniť splodiny na kyslík.

Jeho filozofiou sa stala jednoduchá myšlienka: podieľať sa na objavovaní vecí, ktoré znížia v budúcnosti plytvanie energiou. Ak to takto pôjde ďalej, rozhodne má možnosť ovplyvniť znižovanie emisií z áut v záujme ochrany našej planéty.

"Vždy som sníval o tom, že vynájdem niečo veľké, a preto som pracoval stále tvrdšie," hovorí. Jeho cieľ sa mu, zdá sa, podaril, a to má pred sebou ešte ďalšie veľké výzvy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu