Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prvá miliardárka Afriky: Toto je neuveriteľné bohatstvo dcéry (40) prezidenta!

Isabel dos Santosová Zobraziť galériu (2)
Isabel dos Santosová (Zdroj: Daily Mail)

LUANDA - Afrika má prvú dolárovú miliardárku. Stala sa ňou najstaršia dcéra angolského prezidenta Isabel dos Santosová (40), ktorá vlastní podiely v niekoľkých firmách vo vlasti a v Portugalsku. Podľa spravodajského serveru BBC to uviedol americký časopis Forbes, ktorý majetok najbohatších ľudí sveta sleduje.

Dos Santosová do sféry biznisu vstúpila ako 24-ročná, keď si v angolskej Luande otvorila reštauráciu s názovom Miami Beach. V súčasnosti podľa Forbes vlastní podiely v niekoľkých portugalských firmách vrátane mediálnej spoločnosti Zon v hodnote 385 miliónov dolárov (približne 288 miliónov eur). Podľa niektorých správ má okrem iného aj štvrtinový podiel v banke Banco BIC pôsobiacej v Angole v hodnote 160 miliónov dolárov (cca 120 miliónov eur) či rovnako veľký podiel v jednej z dvoch telefónnych spoločností v tejto krajine.

Prezident José Eduardo dos Santos (70) je vo funkcii 33 rokov a jeho rodina ovláda veľký diel ekonomiky štátu s 18 miliónmi obyvateľov, ktorý patrí k popredným africkým producentom ropy. Väčšina obyvateľov krajiny na západnom pobreží Afriky pri Guinejskom zálive však musí denne vystačiť zhruba s dvoma dolármi (asi 1,5 eura).

Prezident Angoly José Eduardo dos Santos.
Zobraziť galériu (2)
Prezident Angoly José Eduardo dos Santos.  (Zdroj: timeslive.co.za)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu