Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Slovenská reštaurácia prerazila v zahraničí: Sme medzi TOP!

Interiér reštaurácie.
Interiér reštaurácie. (Zdroj: liviano.sk)

BRATISLAVA - Na dobré veci sa oplatí čakať a Slovensko sa konečne dočkalo. Americký server thedailymeal.com zaradil jednu z našich reštaurácií medzi TOP popredné európske kulinárske zariadenia.

Podnik prevádzkovaný v bratislavskej Petržalke sa teší veľkému úspechu, pretože v rebríčku 101 najlepších európskych reštaurácií sa ocitol na 80. mieste a obstál aj v konkurencii takých, ktoré majú ocenenie od Michelina.

"Pred pár dňami sme dostali e-mailom informáciu, od pani Lauren Mack, z The Daily Meal, že naša reštaurácia bola zaradená medzi 101 najlepších reštaurácií v Európe. Následne sa rebríček objavil aj na serveri www.thedailymeal.com,“ uviedla Adriana Husáková, riaditeľka reštaurácie, a dodala, že o výberovom procese ich vopred nikto neinformoval, takže radosť je o to väčšia.

Reštauráciu so svojím tímom vedie uznávaný šéfkuchár Pavel Pospíšil, ktorý ocenenie okomentoval slovami, že patria medzi elitu a je rád, že si to všimli aj experti zo zahraničia. "Je to pre náš tím patričné uznanie, ktoré nám robí veľkú radosť. A malo by aj celému Slovensku,“ doplnil.

The Daily Meal je celosvetovo uznávaný gastronomický server, ktorý je rešpektovaný i najznámejšími svetovými médiami. Zostaveniu 101 najlepších európskych reštaurácií predchádzal dlhý sedemmesačný výberový proces, na ktorom pracovalo až 33 gastronomických expertov. Tí reštaurácie hodnotili osobne, na základe recenzií a nechali sa inšpirovať aj zoznamom reštaurácií, ktorým bola udelená hviezda od Michelina.

V rebríčku má zastupenie 26 krajín, medzi ktorými nechýba Taliansko, Maďarsko, Rakúsko, Grécko, Francúzsko a iné. Zaujímavosťou zostáva, že do rebríčka sa nedostala ani jedna česká reštaurácia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu