Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Slovák svojím umením očaril svet: Toto je najkrajšia svadobná FOTO!

Víťazný záber Zobraziť galériu (2)
Víťazný záber (Zdroj: europeanphotographers.eu)

BRUSEL - Slovenským fotografom sa vo svete darí. Najnovšie o svojich kvalitách presvedčil Ján Štovka, ktorý očaril porotu zloženú z odborníkov z celého sveta. Tá ho ocenila za svadobnú fotografiu, ktorá vo svojej kategórii nenašla premožiteľku.

Štovkova fotografia nevesty uprostred prešovského Divadla Jonáša Záborského je naozaj výnimočná. Myslia si to aj odborníci, ktorí mu v rámci súťaže Golden Awards udelili za ňu zlatú medailu.

Slovák svojím umením očaril
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: europeanphotographers.eu)

Tridsaťpäťročný Slovák so svojou fotografiou uspel v konkurencii ďalších dvetisíc diel z 29 krajín. Okrem víťaznej svadobnej poslal do súťaže portrétové, reportážne aj ilustračné snímky. Finančnú prémiu za svoje víťazstvo síce nedostal, ako ale podotkol, o peniaze tu nejde.

Rodák z Humenného sa tak zaradil k Filipovi Kulisevovi, ktorý za svoje dielo získal už množstvo významných ocenení, okrem iného ho začiatkom roka napríklad vyhlásili za najlepšieho Európskeho profesionálneho fotografa 2012 v kategórii príroda.

Štovka žal úspechy už v roku 2011, keď na súťaži v Spojených štátoch získal cenu za reklamnú fotografiu a bol tiež nominovaný za portrétnu fotografiu. V tom istom roku sa stal držiteľom striebornej medaily za najlepšieho Európskeho profesionálneho fotografa v kategórii reportážna fotografia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu