Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pekelné varovanie pred drogou: Toto s vami narobí kúpeľná soľ!

Kúpeľná soľ dokáže človeka úplne zmeniť
Kúpeľná soľ dokáže človeka úplne zmeniť (Zdroj: YouTube)

SAN DIEGO - Drogy sú zlé a škodia ľudskému zdraviu, to už určite každý vie. Varovať pred nimi sa rozhodlo aj americké námorníctvo, ktoré začiatkom roka zverejnilo desivé video. V ňom upozorňuje na následky hroziace tým, ktorí tejto pliage podľahnú.

Takmer sedemminútové video je súčasťou kampane nazvanej "Nie je to módne, je to nočná mora", ktorá má varovať námorníkov pred užívaním tzv. kúpeľnej soli. Táto syntetická droga, ktorá sa dá šňupať, prehltnúť, fajčiť i pichnúť do žily, má podobné účinky ako mefedron známy aj ako mňau-mňau. U ľudí vyvoláva halucinácie, paranoju a záchvaty paniky. Známe sú prípady, kedy jej užívatelia mali kanibalistické sklony a napadli, či dokonca zabili, človeka.

V spomínaných záberoch sa objavuje mladík, ktorý po užití drogy zvracia a potom trpí démonickými halucináciami. Napadne svoju priateľku, potom odpadne a nakoniec kvôli zdravotným problémom skončí v nemocnici.

Námornícke zdravotnícke stredisko v San Diegu upozorňuje, že užívanie kúpeľnej soli sa medzi vojakmi v poslednom čase veľmi rozmohlo. Len minulý rok kvôli tomu prepustili zo služby 90 námorníkov. Aj takýmto spôsobom sa proti tomu rozhodlo bojovať a dúfa, že nová kampaň zaberie.

"Riziko užívania syntetických drog naozaj nemožno podceňovať. Je to zahrávanie sa so zdravím, nehovoriac o kariére," povedal lekár amerického námorníctva Matthew Nathan.

Varovanie pred kúpeľnou soľou

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu